V Jílovém došlo k porušení plynového potrubí. Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Několik lidí bylo ošetřeno a byla nutná evakuace panelového domu
Foto: redakce
Děčín

Jílové - K masivnímu úniku plynu z poškozeného potrubí došlo v pátek ráno v Jílovém na Děčínsku. Na místo okamžitě vyjeli (9:12) profesionální hasiči z děčínské stanice, dobrovolní hasiči z Jílového, státní i městská policie a plynaři.

Jako první na místo přijela městská policie, bylo provedeno uzavření okolí úniku plynu a spolu s hasiči byla provedena následná evakuace panelového domu ve Školní ulici. Obyvatelům byl poskytnut dočasný azyl v nedaleké škole. K porušení potrubí došlo při výkopových pracích na schodišti u Školní ulice. Na místo také přijelo několik pracovníků plynáren. Únik plynu byl zastaven. Velitel zásahu si na místo přivolal dobrovolné hasiče z obce Tisá s velkokapacitní cisternou. Hasiči následně provedli odvětrání evakuovaného domu včetně sousedních domů ve Školní a Obloukové ulici. Na místě také zasahovala posádka záchranné služby, několik osob se nadýchalo uniklou látkou. Prokop Voleník, mluvčí krajských záchranářů zásah kolegů potvrdil s tím, že nikoho nemuseli transportovat do nemocnice. Případ je nyní v šetření.

2310plynjedenact

2310plyndvanac

2310plyndeset

2310plynctrnact

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru