OD SOUSEDŮ: Cizinec vezl v náklaďáku koloběžky z Německa, které prý našel. Vše ale bylo jinak
Foto: Policie ČR
Děčín

Ústecko - Dvě elektrokoloběžky v hodnotě 25 tisíc korun objevili policisté při běžné kontrole nákladní soupravy s rumunskou poznávací značkou na dálnici D8 v průběhu akce zaměřené na nákladní dopravu. Ke koloběžkám uloženým v nákladovém prostoru kamionu neměl řidič žádný doklad, ale uvedl, že jedna koloběžka je jeho a druhou dostal a veze je z Německa svým dětem.

Policisté však odhalili, že se jedná o koloběžky, které je možné zapůjčit přes aplikaci v Německu, a pojali podezření, že koloběžky mohly být odcizeny. Dalším šetřením a ve spolupráci s kontaktním centrem v Petrovicích bylo zjištěno, že koloběžky byly odcizeny v německém městě Hildesheim a patří firmě, která je pronajímá.

1610kolobezkykz2

Foto: Policie ČR

"Řidič později uvedl, že cestou v Německu si všiml dvou elektrokoloběžek položených vedle silnice na kraji chodníku, a protože se domníval, že koloběžky někdo vyhodil, a je to v Německu obvyklá věc, zastavil a odložené koloběžky naložil. Koloběžky byly zajištěny a budou předány do Německa majiteli, případ bude k došetření předán policistům do SRN," uvedla policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru