Meteorologové varují: Přijde vydatný déšť i sněžení, na Děčínsku může napadnout až 30 centimetrů!
ilustrační foto: CC0
Děčín

Ústecký kraj – Od úterní 18. hodiny je v platnosti výstraha Českého meteorologického ústavu před vydatným deštěm a zároveň novou sněhovou pokrývkou.

Výstraha platí pro severozápadní část Ústeckého kraje a zahrnuje Chomutovsko, Litvínovsko, Teplicko, Ústecko a Děčínsko. Na Ústecku varují meteorologové jen před deštěm.

Vydatný déšť

Výstraha před deštěm s vysokou pravděpodobností výskytu je v platnosti od úterní 18. hodiny až do čtvrteční půlnoci. Očekává se vydatný déšť s úhrny 30 až 60 mm/24 h.

Meteorologové zároveň vydali následující doporučení ke zmírnění následků jevu: Možnost zvýšeného odtoku vody z krajiny a průtoku vody přes komunikace. Snížená viditelnost a riziko aquaplaningu. Za deště je třeba snížit rychlost jízdy autem a jet velmi opatrně. Nevstupovat a nevjíždět do proudící vody a zatopených míst.

Nová sněhová pokrývka

Výstraha před sněhem s vysokou pravděpodobností výskytu je v patnosti rovněž od úterní 18. hodiny do středeční 18. hodiny. Nová sněhová pokrývka se očekává v polohách nad 700 metrů n. m., ke může napadnout až třicet centimetrů sněhu.

Doporučení ke zmírnění následků jevu: Očekávají se komplikace při chůzi, v dopravě, zásobování apod. V případě mokrého sněhu dochází ke škodám na stromech a lesním porostu, drátech elektrických vedení a k výpadkům v energetice.

Při cestování se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně. Nezapomenout na zimní výbavu, při cestách do hor i sněhové řetězy, nutné jsou zimní pneumatiky s dostatečnou výškou vzorku. Na horách dodržovat pokyny Horské služby.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru