Děčínsko: Přibylo 41 potvrzených případů za den. Přibývají nakažení ve zdravotnických zařízeních
Ilustrační foto: CC0
Děčín

Ústecký kraj – Za posledních 24 hodin přibylo v Ústeckém kraji 339 nových případů onemocnění covid-19, jak vyplývá z provedených testů. Těch bylo od začátku epidemie v kraji provedeno už 27 tisíc. Údaje jsou platné k sobotní 18. hodině a zveřejnila je Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje. Podrobnější údaje o šíření nemoci v jednotlivých okresech poskytla radnice v Podbořanech, rovněž vycházejí z údajů krajské hygieny. Celorepublikově přibylo za sobotu 4635 potvrzených případů onemocnění novým koronavirem. V zemi je 58 tisíc aktivních případů nemoci.

V Ústeckém kraji stále přibývají případy onemocnění covid-19 ve zdravotnických zařízeních, prakticky ze všech lůžkových zařízení v kraji jsou už hlášené případy zdravotníků s pozitivním testem na koronavirus. Stále jsou hlášené nové případy onemocnění ze školských zařízení na území celého kraje, a to jak u žáků, tak u pedagogů. Výskyt alespoň jednoho případu onemocnění covid-19 je v současné době hlášen z 84 školských zařízení, v řadě z nich jsou uzavřené třídy, 14 škol nebo školských zařízení je uzavřeno úplně.

Litoměřicko

Za posledních 24 hodin přibylo 71 případů, aktuálně je nemocných 711 osob. V okrese Litoměřice byl hlášen výskyt onemocnění u hokejistů HC Litoměřice A-tým, byl hlášen výskyt onemocnění u zaměstnanců LIDL Lovosice po firemní oslavě, a stále je zde evidovaná řada případů onemocnění osob dojíždějících za prací do Prahy a následně i jejich rodinných příslušníků.

Lounsko

Za posledních 24 hodin přibylo 31 případů, nyní je zde aktivních 233 známých případů covid-19. V okrese Louny pokračuje výskyt onemocnění u pacientů a zaměstnanců v Psychiatrické léčebně Petrohrad, pokračuje i výskyt onemocnění v Nemocnici Louny, a.s. na oddělení lůžek následné péče, kde je již 18 nemocných pacientů a 5 zdravotníků.

Děčínsko

Za posledních 24 hodin přibylo 41 pozitivně testovaných, infekci aktuálně prodělává 334 pacientů. V okrese Děčín je hlášen výskyt onemocnění v Nemocnici Varnsdorf a v Lužické nemocnici v Rumburku, aktuálně je řešen výskyt onemocnění v hokejovém klubu HC Děčín - kategorie junioři a mladší žáci, v České Kamenici je uzavřena Speciální a Praktická škola.

Mostecko

Za posledních 24 hodin přibylo 26 pozitivně testovaných, aktuálně je zde nemocných 230 lidí. V okrese Most pokračují karanténní opatření u členů hokejového klubu HC Mostečtí lvi (A-tým), nově je hlášený výskyt onemocnění mezi administrativními pracovníky SBD Krušnohor.

Chomutovsko

Za posledních 24 hodin přibylo 43 nakažených, aktuálně má nemoc 440 lidí z okresu. V okr. Chomutov je stále řešen výskyt covid-19 v několika týmech hokejového klubu Piráti Chomutov (žáci, dorost, junioři, dospělí).

Ústecko

Za posledních 24 hodin přibylo 87 pozitivních případů, celkově zde nemoc v tuto chvíli má 595 testovaných osob. Pokračuje výskyt onemocnění covid-19 u několika členů basketbalového klubu SLUNETA v Ústí nad Labem.

Teplicko

Za posledních 24 hodin přibylo 40 případů. U 363 pacientů nemoc právě teď probíhá. Vyléčilo se už 309 osob, jeden člověk zemřel.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru