Tesco muselo okamžitě stáhnout z prodeje tuto paštiku. Co v ní inspektoři našli?
Foto zdroj: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Děčín

ČR - Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila společnosti Tesco Stores ČR a.s., aby neprodleně stáhla ze svých poboček falšovanou potravinu Tesco Paštika s husími játry v balení 100 g, s označením data minimální trvanlivosti do 13. 5. 2022, vyrobeno v Polsku.

Na obalu bylo k podílu masných složek mimojiné uvedeno: husí játra (32 %), vepřová játra (12 %). Laboratorní rozbor ale ve výrobku potvrdil přítomnost bílkoviny kuřecích jater, které nebyly na obalu vyznačeny, a proto se jedná o potravinu označenou klamavě s ohledem na skutečné složení.

Potravinářská inspekce nařídila neprodlené stažení výrobku z tržní sítě a zahájí s kontrolovanou osobou správní řízení o uložení pokuty. Zároveň SZPI informaci vloží do evropského systému pro boj s falšovanými potravinami AACS, které umožní došetření případu v zemi původu potraviny.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru