Děčín: Zoo oslavila s návštěvníky Mezinárodní den zvířat
Foto, zdroj: Zoo Děčín
Děčín

Děčín - Sobota 3. října 2020 patřila v děčínské k připomenutí Mezinárodního dne zvířat. Ten se slaví po celém světě na počest františkánského mnicha svatého Františka z Assisi, který pečoval o opuštěná, nemocná a týraná zvířata.

„Oficiálně připadá tento svátek na 4. října - na den úmrtí tohoto mecenáše. Oslavy života zvířat ve všech jeho podobách probíhají v nejrůznějších koutech světa a lidé si při nich připomínají význam přátelství se zvířaty, která nám pomáhají, dávají smysl našemu životu a obohacují nás, ale také - a to především - apelují na jejich ochranu,“ vysvětlila mluvčí děčínské zoo Alena Houšková. Návštěvníci děčínské zoo se v sobotu mohli s lektory ZooŠkoly vydat na komentovanou prohlídku, na které se dozvěděli spousty zajímavostí nejen o zvířatech. Pro nejmenší návštěvníky pak byly připraveny dvě loutkové pohádky z dílny Sváťova dividla „Zvířátka a loupežníci“ a „Kašpárek a hodná víla Jarmilka“. Sobotní den v zoo si užilo více než sedm stovek návštěvníků.

0510zoodva

Následující velkou akci pro veřejnost, kterou je oblíbené odpoledne a podvečer plný dlabání dýní a lampionů s názvem STRAŠIDELNÁ ZOO, je zoo nucena s ohledem na vývoj koronavirové situace v České republice ZRUŠIT.

0510zoo

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru