Nový koronavirus: Aktuální situace v Ústeckém kraji. Kolik nemocných přibylo ve vašem okrese?
Ilustrační foto: CC0
Děčín

Ústecký kraj - Počet osob pozitivně testovaných na koronavirus žijících v Ústeckém kraji bylo za posledních 24 hodin 280. Je to jen o deset méně než v předešlém dni. Údaje jsou platné k sobotní patnácté hodině a pravidelně je zveřejňuje Krajská hygienická stanice.

Celkově již bylo v Ústeckém kraji provedeno 23.152 vyšetření na možnou nákazu. Z toho bylo pozitivně testováno dohromady od začátku epidemie 3.673 osob. Uzdravilo se  1.473 lidí, nemoc aktuálně prodělává 2.391 nemocných. V souvislosti s covid-19 v Ústeckém kraji zemřelo 30 osob.

Jak jsou na tom jednotlivé okresy Ústeckého kraje?

Na Děčínsku za posledních 24 hodin přibylo 53 potvrzených případů. Aktuálně je v okrese 415 osob s covid-19, o kterých vědí krajští hygienici.

Na Chomutovsku přibylo 61 případů, nejvíce z celého kraje. Je zde 265 osob s infekcí.

Litoměřicko hlásí 49 nových onemocnění, aktuálně nemocných je 477 lidí.

Lounsko má přírůstek 25 nově zjištěných infikovaných a celkově je zde 135 lidí bojujících právě teď s nemocí, které odhalilo testování.

Na Mostecku přibylo nemocných nejméně, a to 14 nakažených. V okrese je 198 pacientů, kteří v sobě právě teď mají koronavir.

Teplicko37 nových případů v posledním dni, dohromady je zde 364 pacientů, kteří jsou aktuálně nemocní.

Nejvíce lidí má nemoc na Ústecku, 529. Za poslední den k nim přibylo 41 osob.

Kde jsou nemocní lidé? Bližší informace přinesla podbořanská radnice, která informuje o průběhu epidemie obyvatele detailněji.

Jsou hlášené nové případy onemocnění ze školských zařízení na území celého kraje, většinou se jedná o jednotlivé případy u studentů středních škol, v okrese Litoměřice převažují ZŠ a MŠ. V okr. Chomutov je uzavřený 2. stupeň v 7. ZŠ Hornická Chomutov.

Pokračuje výskyt onemocnění u pacientů a zaměstnanců jedné stanice v Psychiatrické léčebně Petrohrad v okr. Louny. V okrese Děčín je v izolačním režimu 1 stanice v Nemocnici Varnsdorf .

V okrese Most je aktuálně řešen výskyt covid-19 mezi hráči hokeje i členy realizačního týmu v HC Verva Litvínov (A tým a juniorský tým) a členů hokejového klubu HC Mostečtí lvi - A tým. Z okr. Louny je hlášen výskyt onemocnění u zaměstnanců firmy NEXEN, pozitivní osoby jsou z různých okresů. Je hlášen výskyt onemocnění u několika členů basketbalového klubu v Ústí nad Labem. Okr. Teplice hlásí výskyt z firmy Czech Pack Group s.r.o. Krupka a z fotbalového klubu U 16 FK Teplice.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru