České domácnosti výrazně ušetří za energie. Od října zlevní elektřina i plyn
ilustrační foto: CC0
Děčín

ČR - ČEZ jako první energetika v Česku po několika letech sníží cenu elektřiny pro fixované i nefixované produkty. Výrazná sleva čeká na české domácnosti u ČEZ i v případě plynu.

Ceníky na dobu neurčitou klesnou v průměru o 9 % u elektřiny a o 11 % u plynu. Za každou megawatthodinu spotřeby tak české domácnosti uspoří u elektřiny 230 korun a u plynu 120 korun. U elektřiny je průměrná spotřeba domácností cca 3,5 MWh ročně a u plynu cca 8,9 MWh ročně.

ČEZ Prodej je s počtem 2,8 milionu zákazníků největším dodavatelem energií v Česku. Je jedničkou mezi dodavateli elektřiny a dvojkou mezi dodavateli plynu

Nové ceníky již byly vyvěšeny na stránce www.cez.cz/ceniky a slevu získají noví i stávající zákazníci.

„Máme pro naše zákazníky i celou Českou republiku dobrou zprávu. Ceny elektřiny i plynu na burzách během epidemie COVID klesly a nám se je pro naše zákazníky podařilo nakoupit výhodněji. Plníme tak svůj slib, že pokud ceny na burzách vydrží níže delší dobu, budou z toho mít prospěch i naší zákazníci,“ říká místopředseda představenstva a ředitel divize obchod a strategie ČEZ Pavel Cyrani.

Od 1. října sníží ČEZ Prodej ve stejné výši také ceny elektřiny a plynu pro živnostníky a malé firmy. V podobné výši klesnou ceníky od listopadu také u ČEZ ESCO, které dodává elektřinu a plyn středním a větším firmám nebo veřejné správě.

Zákazníci nemusí pro získání slevy nic dělat. V případě produktů na dobu neurčitou (nefix) se jim cena elektřiny i plynu sníží od 1. října automaticky. U produktů na dobu určitou (fix) se cena aktualizuje k datu prodloužení smlouvy. V případě elektřiny ČEZ zlevňuje cenu za MWh u vysokého tarifu (jednotarifní sazby) i u nízkého tarifu (dvoutarifní sazby). U plynu zlevňuje ČEZ ceny za MWh odebraného plynu.

Název svého produktu se zákazníci dozví na první stránce vyúčtování nebo v ČEZ ON-LINE.

„Ceny elektřiny snižujeme jako první, výrazně a napříč všemi produkty. U plynu jsme navíc se slevou 11 procent daleko před našimi konkurenty. Zákazník, který od nás odebírá elektřinu i plyn, tedy uspoří dvojnásobně,“ říká generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec. „U všech produktů si mohou zákazníci nové ceníky už teď prohlédnout na našich webových stránkách. Jak u elektřiny, tak u plynu snižujeme ceny ještě před nastávající topnou sezonou, aby měli z tohoto kroku zákazníci co největší užitek.“

Ceny plynu letos ČEZ upravuje již podruhé. U některých fixovaných řad klesly o 15 % již v květnu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru