Vláda obnovila činnost krizového štábu. „Jsme připraveni plně spolupracovat,“ zní z Ústeckého kraje
Hejtman Oldřich Bubeníček (vlevo) a 1. náměstek hejtmana Martin Klika. Foto: Ústecký kraj
Děčín

Ústecký kraj - Vzhledem k aktuální situaci a horšícím se statistickým údajům v souvislosti s nárůstem počtu pozitivně testovaných osob na onemocnění Covid-19 se rozhodla vláda České republiky obnovit činnost Ústředního krizového štábu pod vedením ministra vnitra Jana Hamáčka.

„Ústecký kraj tento krok vítá a je připravený plně spolupracovat s ústředními orgány státu. Stejně tak avizujeme připravenost předávat informace dále směrem k šestnácti obcím s rozšířenou působností, které se v našem regionu nacházejí,“ komentoval vývoj hejtman Oldřich Bubeníček.

Ústecký kraj aktivuje stálou pracovní skupinu složenou z vybraných vedoucích pracovníků krajského úřadu. Ve středu se uskuteční videokonference s obcemi s rozšířenou působností a v pátek se uskuteční jednání Bezpečnostní rady Ústeckého kraje.

„Situaci neustále monitorujeme a jsme připraveni aktivovat Krizový štáb Ústeckého kraje, pokud to bude potřeba. Po jednání bezpečnostní rady představíme základní kroky Ústeckého kraje, které v tomto týdnu připravujeme,“ doplnil hejtmana 1. náměstek Martin Klika.

Jednání Bezpečnostní rady Ústeckého kraje se uskuteční v pátek 25. září 2020 v 10 hodin a v 11.30 hodin bude následovat tiskový brífink se zástupci médií.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru