Distribuci elektronických dálničních známek zajistí Česká pošta a společnost ČEPRO
Ilustrační foto
Děčín

ČR - Státní fond dopravní infrastruktury podepsal smlouvy s Českou poštou a společností ČEPRO. Oba státní subjekty zajistí distribuci elektronických dálničních zámek, které začnou platit od příštího roku. „Fyzická distribuce“ známek bude doplňkovou možností k hlavnímu prodeji prostřednictvím internetu nebo přes mobilní aplikaci.

„Česká pošta, jejímž zakladatelem je Ministerstvo vnitra, je pevnou součástí kritické infrastruktury státu. Jsem rád, že v obtížné situaci, která nás všechny ve změně systému dálničních kupónů zastihla, dokázala Česká pošta, jako již několikrát v minulosti, podat státu pomocnou ruku a umožnit tak všem, kteří preferují nákupy v kamenných provozovnách před internetem, aby si elektronickou dálniční známku pořídili na České poště,“ řekl ministr vnitra Jan Hamáček.

Stát zaplatí za prodej známek v kamenných pobočkách přibližně o polovinu méně, než u současných papírových kupónů. Aktuální odměna z prodeje papírových dálničních kupónů je 4,6 %, vítěz tendru nabídl 2,3 %.

„Česká pošta je přirozeným partnerem státu. Máme rozsáhlou síť poboček, vyškolené profesionály, mnohaleté zkušenosti, pro naše klienty jsme přirozenou autoritou. Distribuci papírových dálničních kupónů jsme zajišťovali už v minulosti a zařídíme prodej i elektronických známek,“ sdělil generální ředitel České pošty Roman Knap.

„Jsme velmi rádi, že se náročné výběrové řízení na distributory podařilo úspěšně realizovat v tak krátkém časovém horizontu,“ uvedl k podpisu smluv ředitel Státního fondu dopravní infrastruktury Zbyněk Hořelica.

Lidé si tak budou moci sami rozhodnout, zda si elektronické dálniční známky koupí buď prostřednictvím internetu, nebo raději osobně na pobočkách České pošty a přibližně dvou stovkách čerpacích stanic sítě EuroOil.

Podpis smluv na distribuci dálničních známek je v rámci projektu důležitým milníkem příprav. Ty běží podle původního harmonogramu, kdy v průběhu prosince 2020 bude možné uhradit časový poplatek. Celý elektronický systém dálničních známek pak bude spuštěn od 1. ledna 2021.

Přehled typů známek, platnost nových kupónů, ceny a další informace najdete na: www.edalnice.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru