AKTUÁLNĚ: Letní bouřka škodila. Voda zaplavila sklepy, na ulici tvořila laguny
Likvidace následků páteční prudké bouřky. Foto: HZS Ústeckého kraje
Děčín

Ústecký kraj - Napříč Ústeckým krajem se prohnala silná letní bouřka, přesně jak předpovídali meteorologové. Na některých místech museli kvůli velkým přívalům vody vyjíždět hasiči.

Aktuálně k devatenácté hodině vyjely hasičské jednotky ke 14 zásahům z důvodu bouřky a prudkého deště. Zásahy jsou počítány od 16. hodiny. "Z toho bylo osm čerpání vody a šest dalších zásahů v Ústeckém kraji. Hasiči čerpali vodu z domů a sklepů v okresu Louny, Děčín, Teplice a Ústí nad Labem. Pročišťovali ucpané kanály, čerpali z lagun na ulici," uvádí ke stavu v pátek večer mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Lukáš Marvan.

Před velmi silnými bouřkami, které může doprovázet krupobití, varuje Český hydrometeorologický ústav na většině území Ústeckého kraje až do páteční 22. hodiny. V sobotu platí výstraha už jen před silnými bouřkami. Přívalové srážky mohou činit až 40 milimetrů, mohou je rovněž doprovázet kroupy. Výstraha platí v sobotu od poledne do 22. hodiny večerní.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru