Zoo Děčín se opět připojí ke Dni bez palmového oleje
Foto, zdroj: zoo Děčín
Děčín

Děčín - Víkend 15. – 16. srpna bude v několika českých a slovenských zoo sdružených v Unii českých a slovenských zoologických zahrad (UCSZOO) ve znamení informací o palmovém oleji. A nejinak tomu bude i v děčínské zoologické zahradě. V posledních letech se palmový olej stal jedním z nejpoužívanějších produktů rostlinné výroby. Setkáme se s ním v každém supermarketu, najdeme ho v potravinách, kosmetice, v krmivech, a dokonce i v biopalivech.

Intenzivní pěstování palmy olejné způsobuje odlesňováním tropických deštných lesů zejména v jihovýchodní Asii. Společnou akcí s názvem Víkend bez palmového oleje bychom rádi upozornili na problematiku pěstování této plodiny, která se stává čím dál tím větší environmentální hrozbou. Návštěvníci zoo budou mít po celý víkend od 15. do 16. srpna možnost seznámit se s problematikou palmového oleje prostřednictvím informačních cedulek. A kdo si pak troufne, může se zapojit i do stanovištní soutěže. Stačí správně zodpovědět celkem osm soutěžních otázek a mít štěstí při losování. Výherce se může těšit na výhru v podobě rodinné vstupenky do Zoo Děčín a balíček propagačních předmětů obsahující např. i nový multifunkční šátek. Losování vítězů proběhne v pondělí 17. srpna.

Více o Unii českých a slovenských zoo najdete zde: www.zoo.cz

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru