Náhlý skok! Hygiena v Ústeckém kraji oznámila sedm nových případů koronaviru za jediný den
Ilustrační foto
Děčín

Ústecký kraj – Krajská hygienická stanice v Ústí nad Labem oznámila k úterním odpoledním hodinám, že se v regionu za posledních 24 hodin prokázalo sedm nových případů onemocnění covid-19.

Podle statistiky za jednotlivé okresy nejde o jedno ohnisko, ale případy rozprostřené do několika okresů. Na Děčínsku přibyli dva nemocní, na Litoměřicku tři. Jeden další nakažený je na Teplicku a rovněž jeden na Ústecku. Dohromady se v Ústeckém kraji od počátku epidemie na jaře prokázalo 570 infekcí novým typem koronaviru. Uzdravených je aktuálně již 540 osob.

Od začátku července je v Ústeckém kraji 12 zjištěných nákaz. V posledním týdnu přibylo 11 případů. Od prvního červencového dne byly testy potvrzeni nemocní ve všech okresech Ústeckého kraje kromě Lounska. Po přepočtu jde ale stále o nízké jednotky nemocných na sto tisíc obyvatel. Pro srovnání: Na Karvinsku, které je jedním z lokálních ohnisek koronaviru, je 60 nakažených na sto tisíc obyvatel.

V celém Česku je nyní 5046 osob, které se aktuálně potýkají s nemocí. To je zatím nejvíce od počátku sledování nemocnosti.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru