Majitel auta oznámil krádež, chtěl ale jen peníze z pojistky. Na podvod se přišlo
Ilustrační foto
Děčín

Děčínsko - Na problémy si zadělal muž, který se neoprávněně obohatil o více jak dvě stě tisíc korun. Majitel osobního vozidla VW Golf loni v říjnu oznámil na policii a posléze na pojišťovnu, že mu neznámý pachatel na Děčínsku jeho auto odcizil. Vozidlo, které mělo mít poruchu, ale ve skutečnosti dal svému známému, údajně na náhradní díly.

"Oznámení tak úmyslně podal za účelem vylákání neoprávněného pojistného plnění, částku ve výši necelých 224 tisíc korun mu po nějaké době pojišťovna vyplatila na účet. Na vše se ale přišlo a muž byl v uplynulých dnech obviněn z přečinu pojistného podvodu, za který mu v případě uznání viny hrozí v krajním případě až pětileté vězení," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru