NOVINKA: Ústecký kraj nabízí cestujícím virtuální zastávkové tabule
ilustrační foto
Děčín

Ústecký kraj - Virtuální zastávkové tabule jsou novinka, kterou nabízí cestujícím Ústecký kraj. Odjezdy spojů Dopravy Ústeckého kraje najdou lidé v počítači nebo ve svém chytrém telefonu.

Tento nástroj, který je označován jako „virtuální zastávkové tabule“, najdete na webu www.dopravauk.cz nebo přímo na odkazu tabule.dopravauk.cz.

Cílem systému je zobrazit cestujícím přesné odjezdy z jejich zastávky, i když to může být málo frekventovaná zastávka a instalace fyzické odjezdové tabule by zde byla technicky náročná a drahá.

Virtuální zastávky fungují prakticky na jakémkoliv počítači či mobilním zařízení s připojením k internetu a jsou napojeny na dispečink DÚK, takže zobrazené časy jsou včetně aktuálního zpoždění spoje, pokud příslušné vozidlo dodává správně podkladová data.

Systém je zatím omezen na Dopravu Ústeckého kraje (autobusy a vlaky), chybí většina spojů MHD a komerčních autobusových linek. Data těchto spojů nejsou zatím v krajském dispečerském systému k dispozici, nicméně v úvaze je jejich načítání z jiných zdrojů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru