Platí nová výjimka z nošení roušek! Vyšli jsme vstříc lidem v práci, říká Vojtěch
Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Foto: archiv / Vláda ČR
Děčín

ČR - Nově platí s účinností od dnešního dne (19. května) další dílčí rozvolnění v otázce nošení roušek. Rozhodla o tom vláda na svém pondělním jednání. Roušku nebudou muset nově používat zaměstnanci v kancelářích, pokud sedí alespoň dva metry od sebe, a také pracující v provozech s vysokou zátěží teplem.

"Vyšli jsme vstříc požadavkům odborů a rozšířili výjimky z nošení roušek na pracovišti. Týká se to osob, které vykonávají práci, kde je zátěž teplem. Současně jsme se domluvili, že zaměstnanec v kanceláři nemusí mít roušku, pokud pracuje alespoň dva metry od jiné osoby," uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Výjimku z platných omezení pohybu dostal také fotbalový zápas mezi Teplicemi a Libercem v sobotu 23. května, kdy na stadionu může být až 150 osob a hráči a rozhodčí mohou využít šatny a sprchy.

Ministři se seznámili také s pravidly, která mají platit po 25. květnu, kdy je v plánu poslední velká vlna uvolnění mimořádných opatření.

Od příštího pondělí by tak mělo platit například, že na hromadné akce může přijít až 300 osob, otevřou se i vnitřní prostory restaurací, ale jen do 23 hodin, a obnoví provoz hotelů, bude možné chodit na prohlídky hradů a zámků a do práce se budou moci pustit i tatéři. Všichni přitom budou muset splnit přísná hygienická opatření, která stanovilo Ministerstvo zdravotnictví. S omezením budou opět povoleny i návštěvy pacientů ve zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních služeb a do škol se budou moci dobrovolně vrátit i žáci prvních ročníků základních škol.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru