Děčínská Via Ferrata bude do odvolání uzavřena
Foto: Archiv MM Děčín
Děčín

Děčín - I přes otevření venkovních sportovišť zůstává děčínská ferrata uzavřená. Důvodem je pravděpodobnost vysoké koncentrace osob na jednom místě a také nemožnost jejich dalšího vyžití.

„Ferrata je na otevření připravená. Upravili jsme nástupní prostor, provedli revize. Je nám líto, že zatím nemůže sloužit návštěvníkům, ale nejsme schopni zajistit bezpečné rozestupy,“ řekl Jaroslav Hrouda, primátor města.

Ferrata je jedním z nejnavštěvovanějších míst v Děčíně. Při vhodném počasí je doslova obsypána lidmi, což v době pandemie není žádoucí. „Děčín stojí o návštěvníky, ale v současné době jim nemá co nabídnout. Zážitek spojený s výstupem by nyní nebyl plnohodnotný,“ doplnil primátor města.

Zavřený je zámek, zoologická zahrada, aquapark i veškeré restaurace a kavárny.

„Jakmile omezující opatření skončí, rádi v našem městě turisty přivítáme. Již nyní proto připravujeme velkou kampaň, abychom je k nám nalákali. Chceme tím mimo jiné co nejvíce podpořit místní podnikatele, kteří museli přerušit své živnosti,“ uzavírá Jaroslav Hrouda.

Děčínská ferrata

Via Ferrata na Pastýřské stěně se nachází v srdci Děčína naproti děčínskému zámku přes řeku Labe. Zprovozněna byla v dubnu roku 2014. Od té doby do současnosti vzniklo celkem 16 různých cest s různými stupni obtížnosti. Kromě toho město neustále vylepšuje její zázemí, loni například nechalo zbourat zchátralou nástupní budovu výtahu na Pastýřskou stěnu. Ferrata je volně přístupná a zdarma, platí se pouze za zapůjčení nutného vybavení (ferratového setu). Z důvodu bezpečnosti je zakázáno lézt v případě, že prší či je stěna vlhká. Je vhodná pro fyzicky zdatné jedince bez horolezeckých zkušeností a zvládnou jí i sportovně nadané děti. Zájemci si mohou domluvit průvodce.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru