Koronavirus: V Česku je osmdesát mrtvých, v kraji přibylo za den 13 nakažených lidí
Protiepidemická opatření v Krajské zdravotní. Ilustrační foto: KZ
Děčín

Ústecký kraj - Počet pozitivně testovaných osob na koronavirus v Ústeckém kraji dosáhl k pondělní 17. hodině počtu 286 osob, z toho za posledních 24 hodin přibylo 13 nových případů. Zemřeli 3 lidé, 17 osob se uzdravilo.

Znamená to, že za poslední den přibyli tři noví uzdravení a s nemocí Covid-19 nezemřel nikdo další. Ve zbytku republiky ale několik dalších pacientů onemocnění podlehlo. Nyní má Česko 80 známých úmrtí v souvislosti s nákazou. Celorepublikově je 4828 pacientů s nákazou virem SARS-CoV-2, provedeno bylo dohromady přes 91 tisíc testů. V Ústeckém kraji nyní připadá 40 nemocných osob na sto tisíc obyvatel.

Po nedělním propadu na 115 nových případů se v pondělí objevilo dalších 235 nemocných po celém státě. Trend je ale dlouhodobě příznivý a nových případů nepřibývá exponenciálně. I proto se vláda rozhodla mírně rozvolnit stanovená opatření. Otevřou třeba některé další typy maloobchodních prodejen, mírnější jsou i pravidla pro individuální sportování. O nových pravidlech píšeme detailně v článku Začínáme znovu žít? Váda umožní provoz dalších prodejen, individuálně sportovat bude možné bez roušek.

Nemocnice Krajské zdravotní v kraji se dál připravují na případné vyšší počty osob s nákazou novým koronavirem. Blíže informujeme v článku Krajská zdravotní vyčlenila v každé nemocnici lůžka pro pacienty s podezřením na COVID-19.

Počty případů podle okresů v Ústeckém kraji:

  • Litoměřice 128 (o den dříve 116)
  • Ústí nad Labem 67 (67)
  • Děčín 37 (36)
  • Teplice 16 (16)
  • Most 16 (z toho 10 na Litvínovsku) (16)
  • Chomutov 12 (12)
  • Louny 10 (10)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru