VIDEO: Náročná služba v Ústeckém kraji bude o něco méně těžká. Policisté převzali nová auta
Ministr vnitra Jan Hamáček předává policistům z Ústeckého kraje nová auta. Foto: Oldřich Hájek
Děčín

Řehlovice – Ministra vnitra Jan Hamáček kráčí od jednoho blikajícího vozu s policistou ke druhému, podává ruku a oficiálně tak předává nové auto do služby. Udělá to dvaačtyřicetkrát. Přesně tolik nových vozidel ve středu před polednem převzali policisté z Ústeckého kraje.

Oficiální předání automobilů se konalo na parkovišti dálničního oddělení v Řehlovicích. „Dělám to pokaždé, když předáváme nové vozy. To je to nejmenší, co mohu udělat,“ říká Jan Hamáček k osobnímu předání aut, kdy neváhal obejít celé zaplněné parkoviště. Ještě před tím k policistům promluvil do mikrofonu. „Doba, kdy policie jezdila v autech za zenitem, je pryč,“ prohlásil. A přiznal, že jde spíše o minutu po dvanácté, než za pět minut dvanáct. Za zdržení mohly ve zkratce průtahy s výběrovými řízeními. A každému z policistů popřál, aby se ze služebního zásahu vždy vrátil v pořádku domů.

Podle hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka je služba pro policisty v Ústeckém kraji náročnější než ve většině ostatních krajů. „Potřebujete kvalitní vybavení. Takovýto vozový park vám dobře poslouží,“ řekl. A i když má škodovka německého majitele, dodal, že je rád, že má před sebou octavie, které jsou považovány přece jen za „česká“ auta.

Ředitel krajského policejního ředitelství Jaromír Kníže u příležitosti převzetí nových automobilů dodal, že nyní dostávají policisté „správnou a kvalitní techniku“.

Dvaačtyřicet automobilů v barvách policie nejsou jediná auta, která policie v Ústeckém kraji letos dostala. Na začátku roku se jednalo o dvě desítky vozů v civilním provedení. A další budou následovat.

https://www.youtube.com/watch?v=SoY0UcERsBw

Vozidla, která přebírají policisté v jednotlivých krajích, jsou vyhotovena ve třech provedeních, které reflektují jejich budoucí nasazení. Auta určená pro pořádkovou policii budou primárně využívána na obvodních a místních oddělení.

Vozidla určená pro dopravní policii mají upravený úložný prostor, který slouží pro umístění např. laserového měřiče rychlosti, platebního terminálu, defibrilátoru, zastavovacích pásů apod. Dále jsou vozidla vybavena pracovní deskou, která může sloužit policistům pro případnou administrativu.

Vozidla pro tzv. prvosledové hlídky jsou vybavena policejním rámem, schránkou pro bezpečné uložení dlouhých zbraní (samopalů) a prostor pro další speciální vybavení (medik trauma bag, balistické vybavení, zastavovací pás, apod.)

A jak nová auta poznáte? Kromě rámu jsou nejjednodušším rozlišovacím znakem červenomodré majáky. Takové, jako v Řehlovicích hromadně svítily ve středu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru