Krásná Lípa má nové zubaře. V úterý úspěšně proběhla kolaudace obou ordinací
Zdroj: www.krasna-lipa.cz
Děčín

Krásná Lípa - Ač zákon neukládá obcím a městům žádné povinnosti v oblasti zdravotnictví, snad vyjma obecného ustanovení o péči o všestranný rozvoj svého území a o potřeby svých občanů, občas města převezmou za stát tuto odpovědnost. To zpravidla v situaci, kdy stát tuto povinnost neplní či ji naplňuje nedostatečně.

Situace v oblasti stomatologie v regionu je zcela tristní. Vloni, dle údajů Okresní stomatologické komory působilo na Šluknovsku 22 zubařů. Ve věku +70 jich bylo 6, ve věku 65-69 let jich bylo 8, věk 60-64 let měli 3 zubaři a mladšího věku bylo jen 5 lékařů! Průměrně tedy na jednoho zubaře připadalo cca 2 500 pacientů. Při podrobnějším pohledu se navíc ukazuje, že ne všichni mají plné úvazky, navíc někteří se specializují např. na ortodoncii. Reálná dostupnost této péče je tedy velmi omezená, výsledkem pak je, že řada lidí z Výběžku dojíždí za zubaři až do Liberce či Ústí nad Labem.

"S náklady 2 miliony korun jsme upravili uvolněné kancelářské prostory v Domě Českého Švýcarska na náměstí. Naše investice je vázána na závazek deseti let provozování ordinace. Rozhodnutí padlo na jednání zastupitelstva v září loňského roku. Poté se v rychlém sledu povedlo zpracovat projekt, získat stavební povolení i provést samotnou stavební úpravu. Následně si zubaři dodali odborné vybavení. Vznikly dvě ordinace, rentgenová místnost, čekárna, technické zázemí a dvě malé kanceláře. V nejbližších dnech proběhne kolaudace nových prostor a ordinace Iljuk Dental Studio bude moci v únoru zahájit provoz. Zápis pacientů byl již zahájen a bude pokračovat až do naplnění kapacity. Zájem občanů města i přespolních je obrovský. Na každého zájemce z našeho města by se při splnění vstupních podmínek mělo dostat. Souběžně ve městě stále funguje i ordinace MUDr. Gottvalda," uvedl starosta města Jan Kolář.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru