Bezmála milion lidí v Ústeckém kraji přijde 30. ledna o pozemní televizní vysílání
Ilustrační foto: CC0
Děčín

Ústecký kraj – Zhruba 820 tisíc diváků v Ústeckém kraji se musí od 30. ledna 2020 připravit na významnou změnu v televizním vysílání. Odmlčí se vysílače Buková a Jedlová hora, které šíří pozemní signál ve formátu DVB-T. Nové vysílání přejde na formát DVB-T2.

Lidé tak nebudou moci přijímat signál pomocí staršího vybavení a musí si zakoupit buď nový televizor, set-top-box nebo například internetovou televizi. Pokud máte kabelovou televizi, řešit nemusíte nic. Ústecko bude po Praze, středních Čechách a Královéhradecku čtvrtým regionem v Česku, kde ke změně vysílacího formátu dojde.

Lidé řeší změnu vysílání na poslední chvíli

„Přechod zákazníků na novou platformu v Ústeckém kraji do určité míry kopíruje vývoj v předchozích vlnách, kdy lidé řešili přechod na DVB-T2 na poslední chvíli a pořízení internetové televize bylo častým řešením. Týdně jsme evidovali tisíce nových aktivací. Předpokládáme, že největší zájem diváků bude v Ústeckém kraji kulminovat týden až dva týdny před ukončením vysílání, podobně jako tomu bylo v prvních regionech. Naše kapacity prošly zatěžkávacím testem už v listopadu, kdy přecházely na nový vysílací formát dva kraje zároveň. Hladký přechod tak očekáváme i u dalších vln,“ říká tisková mluvčí O2 TV Lucie Jungmannová.


Může vás zajímat


Kvůli novému vysílání rozhodovali i krajští zastupitelé. Ústecký kraj podpoří přechod na vysílací standard DVB-T2 dotačním titulem Program podpory vybavení zařízení sociálních služeb v souvislosti s přechodem na vysílací standard DVB-T2.

Předpokládaný celkový objem peněžních prostředků vyčleněných z rozpočtu kraje na dotační program činí 1,94 milionu korun. Program je určen pro vybrané poskytovatele sociálních služeb v pobytové formě (resp. zařízení pobytových služeb). Konkrétně jde o tyto druhy služeb domovy pro seniory, domovy pro osoby se zdravotním postižením, domovy se zvláštním režimem, sociální služby poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové péče, chráněná bydlení, týdenní stacionáře, azylové domy, domy na půl cesty, terapeutické komunity, služby následné péče, resp. zařízení následné péče, krizová pomoc, resp. zařízení pro krizovou pomoc, sociální rehabilitace, resp. zařízení sociální rehabilitace a odlehčovací služby.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru