Krajská zdravotní uspěla v soudním sporu s Pavlou Vackovou. Urážlivé příspěvky musela smazat
Ilustrační foto
Děčín

Ústí nad Labem - Krajský soud v Ústí nad Labem dal koncem minulého roku za pravdu společnosti Krajská zdravotní v dlouhodobém sporu s paní Pavlou Vackovou a uložil jí smazat některé ze svých příspěvků na internetu, zdržet se nadále takového jednání a omluvit se Krajské zdravotní.

Krajská zdravotní provozující páteřní síť nemocnic v Ústeckém kraji podala na paní Vackovou žalobu z důvodu jejích lživých tvrzení a urážlivých vulgárních útoků vůči společnosti a jejím zaměstnancům. Paní Vacková dlouhodobě zveřejňovala nepravdivá tvrzení o poměrech ve společnosti Krajská zdravotní. V některých případech dokonce bez jakýchkoliv důkazů obviňovala zaměstnance Krajské zdravotní z trestné činnosti. Vedle nepravdivých obvinění paní Vacková také vulgárně urážela řadu zaměstnanců napříč všemi úrovněmi společnosti.

Jelikož Krajské zdravotní šlo ve sporu především o princip a ochranu svých zaměstnanců, byl z její strany žalován pouze požadavek na odstranění některých příspěvků ze sociálních sítí, zdržení se takového jednání a zaslání omluvy. Žádná finanční náhrada nebyla po paní Vackové požadována. Krajská zdravotní obdržela od paní Vackové omluvný dopis v následujícím znění (zveřejněno bez gramatických úprav):

„Omlouvám se společnosti Krajská zdravotní, a.s. za to, že jsem řekla, že probíhá cílená snaha o likvidaci některých oddělení, že Krajská zdravotní, a.s. je tunelovaná, že vedení Krajské zdravotní, a.s nebo jeho jednotlivé osoby jsou novodobí sociopaté, sráči a poplatná zdravotnická a politická svoloč, manažerská svoloč, nenažraná svině, protekční lůza, protekční hajzl, poplatné svině, manažerská chátra, politická mafie, sráči, že jsou prohnilí, že s takovou péčí, zázemím, podmínkami, chaotičností, bordelem, neochotou a poplatností mají jít „do vole prdele, vole“ a že to jsou neempatická hovada, která připravují lidem hnusné podmínky v nemocnici. Pavla Vacková, „Nebát se a nekrást“ T. G. Masaryk“

Nadto je třeba poznamenat, že státní zástupce spatřuje v jednání paní Vackové znaky trestného činu pomluvy, na základě čehož podal obžalobu k Okresnímu soudu v Děčíně. Hlavní líčení dosud neproběhlo.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru