Zimní stadion bude mít novou střechu, práce by mohly začít už na jaře
Zdroj: www.mmdecin.cz
Děčín

Děčín - Město připravuje výměnu střechy zimního stadionu. Radní schválili zadávací dokumentaci výběrového řízení na zhotovitele stavby. Už v loňském roce město požádalo o dotaci Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

„Pokud výběrové řízení proběhne bez problémů a podaří se vysoutěžit zhotovitele, mohly by práce probíhat v ideálním případě od konce března. Provoz zimáku se, doufám, tak naruší jen minimálně,“ vysvětlil náměstek primátora pro územní a investiční rozvoj Vladislav Raška. Výměna střechy vyjde na zhruba 33 milionů korun a město ji provede, i když se mu nepodaří získat dotaci.

Termín pro podání nabídek je stanoven na 5.2.2020. Zajímavostí bude technologie provádění stavby, kdy na plochu, která slouží jindy jako ledová, vjede samohybná kloubová teleskopická plošina (dosah do výšky min. 18 m a do stran 20 m) a upevní zde záchytnou síť, která bude zároveň sloužit i jako pracovní. „Majetek města je nutné obnovovat a zimní stadion si tuto investici určitě zaslouží. Proto jsem rád, že se podařilo tuto akci prosadit a vyčlenit na ni finanční prostředky,“ doplnil Vladislav Raška.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru