Insolvenční správce Lužické nemocnice: Zaměstnanci se o své výplaty bát nemusí
Ilustrační foto. Zdroj: www.nemrum.cz
Děčín

Rumburk - Insolvenční správce Lužické nemocnice a polikliniky uveřejnil na oficiálních stránkách města Rumburk tiskové prohlášení, kterým se vyjadřuje ke zprávě, že kraj se rozhodl podpořit Lužickou nemocnici částkou 4,5 milionu korun.

„Vážení zaměstnanci Lužické nemocnice a polikliniky a.s., Vážení pacienti, 12.12.2019 se v médiích a na sociálních sítích objevila zpráva, že kraj se na svém pondělním zasedání zastupitelstva rozhodl podpořit Lužickou nemocnici v Rumburku, která je v konkurzu, částkou 4,5 milionu korun.

Ve zprávě se uvádí, že důvodem poskytnutí prostředků je cit: „aby insolvenční správkyně měla peníze na platy zaměstnanců“. Kancelář insolvenčního správce uvádí zprávu na pravou míru. Kraj svou dotací reaguje na žádost správce o příspěvek do průběžného hospodaření nemocnice a projevuje zájem na zachování akutní čtyřiadvacetihodinové péče v nemocnici. Krajský hejtman jako první z politiků a ostatních zainteresovaných zareagoval na skutečnost, že v poměrech insolvenčního řízení potřebuje nemocnice dostatečnou rezervu k pokrytí nákladů, které by jinak musely být hrazeny z prostředků náležejících věřitelům.

Použití dotace na mzdové nároky umožní uvolnění prostředků na ostatní provozní výdaje a vytvoření delšího časového prostoru pro hledání řešení, jak zajistit všechny segmenty akutní lůžkové péče ve Šluknovském výběžku. Z celkového rozpočtu nemocnice jsou mzdy zaměstnanců hrazeny přednostně a insolvenční správkyně má ze záloh od pojišťoven k dispozici dostatečnou rezervu pro následující období. Není proto důvod se obávat o výplaty mezd zaměstnanců nemocnice.“

Martina Jinochová Matyášová
Insolvenční správce Lužické nemocnice a polikliniky, a.s.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru