VIDEO: Tady se vyrábějí obráběcí stroje. A žáci tu mohou po škole získat zajímavé místo
Studijní výjezd teplické průmyslové školy. Foto: e-deniky.cz
Děčín

Varnsdorf - Možnost projít si výrobu obráběcích strojů přímo na místě, kde krok po kroku vznikají od samého začátku návrhu až po jeho konečnou montáž, měli žáci střední průmyslové školy a základní školy Teplice.

Studijní výjezd teplické průmyslové školy byl součástí projektu IKAP B Ústeckého kraje, díky kterému se žáci středních škol seznamují v praxi s tím, co se učí ve školních lavicích. Celý cyklus výroby od projektové činnosti přes samotnou výrobu, zkoušku, rozborku stroje a konečnou montáž u klienta viděli žáci ve společnosti TOS Varnsdorf.

Dozvěděli se, kde všude se obráběcí stroje z Varnsdorfu využívají a jaké mají v průmyslové výrobě obráběcí stroje obecně uplatnění. Že bez obráběcích strojů by se neobešla například výroba automobilů, využívají se v energetice a ve strojním průmyslu. Dozvěděli se také o nejnovějších trendech a možnostech strojírenské výroby na světovém trhu. Během celodenní exkurze se podívali do muzea obráběcích strojů a seznámili se s činností společnosti, která pro ně celodenní praxi připravila.

https://www.youtube.com/watch?v=n5V_nX5--Bw

Studijní výjezd žákům průmyslové školy zpestřila přednáška o 3D tisku, kde se žáci například dozvěděli, že dnes je možné na 3D tiskárnách vytisknout vše. Rodinný dům by byl hotov za 8 hodin.

Přínosem studijního výjezdu byly nejen ukázky a informace přímo z praxe výroby obráběcích strojů, ale také to, že si žáci průmyslové školy mohli udělat představu o budoucím uplatnění po absolvování svého studijního oboru. Zajímali se například o to, jaké jsou možnosti kariérního růstu či jaké platové podmínky mohou v oboru očekávat.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru