Oceloví obři na milión litrů? Neuvěřitelné „kousky“ vznikají v Děčíně
Foto: Chart Ferox
Děčín

Děčín - Vejde se do něj tolik vody, kolik vystačí průměrnému Čechovi na 20 let. Mají takový průměr, že jimi v klidu projede pražské metro. I tak se dají přiblížit plechoví obři, kteří vznikají v Děčíně.

Firma Chart Ferox jich dodala již několik na různá místa po světě. O co jde? V Chart Feroxu, ve firmě s téměř 80letou tradicí, vyrábějí zařízení a systémy na skladování, dopravu a distribuci zkapalněných technických plynů – prostě obrovské nádrže.

Děčínští obři vznikají pod rukama svářečů

Na výrobě děčínských obrů a dalších, i menších zásobníků se v děčínském závodě Chart Ferox podílí zhruba 600 lidí. Protože nádrže vznikají z ocelových plechových dílů, které se musí svařovat, jsou právě svářeči důležitou součástí výrobních týmů. „Jako svářeč si slušně vydělám. Kvituju taky, že firma nejede non stop a nemusím chodit na žádné noční. A šéfové jsou opravdoví parťáci,“ říká jeden z nich – Jarda, který v Chart Feroxu pracuje už pět let.

Pro výrobu obrů potřebují další členy party

Do své party přitom Jarda potřebuje další kolegy, kteří by mu pomohli při rostoucím počtu zakázek. I proto firma vytvořila speciální web www.jsmeparta.cz, kde jsou informace o tom, jak firma funguje a na jaké pozice hledá další kolegy do party. „Hledáme šikovné spolupracovníky nejen na pozice svářečů, ale i zámečníků, kotlářů nebo mistry výroby,“ vypočítává Hana Hanušová, která má ve firmě na starosti péči o zaměstnance.

Mzdy nad průměrem a ještě něco navíc

Podmínky nejen pro svářeče jsou v Chart Feroxu více než příznivé. Mzdy se pohybují nad průměrem v kraji, pracuje se na osmihodinové směny a samozřejmostí je pět dní dovolené navíc. „Když je potřeba pomoci, firma zafunguje. Pomůže, když je potřeba vyřešit bydlení nebo péči o děti. Pomůže ale i tím, že přispívá na penzijko na dobu, kdy si člověk už nebude moci zajistit příjem sám,“ říká svářeč Mirek, který ve firmě pracuje již úctyhodných 42 let. Chcete to také vyzkoušet? Podívejte se na www.jsmeparta.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru