VIDEO: Jak zaujmout při výuce? Studijní výjezd přivedl žákyně do kraje Karla Hynka Máchy
Studijní výjezd mosteckých studentek. Foto: e-deniky.cz
Děčín

Ústecký kraj, Staré Splavy - Lyrické verše Máje a podzimní kouzlo kraje Karla Hynka Máchy provázelo žákyně Střední průmyslové školy a gastronomické školy v Mostě při jejich studijním výjezdu do Starých Splavů. V okolí Máchova jezera žákyně při procházkách po romantické krajině plnily úkoly, kterými si jednak ověřily své znalosti z období vlády Přemyslovců, ale hlavně porozuměly Máchovu Máji přímo v místech, kde umělec báseň tvořil.

Kraj kolem Máchova jezera je spojován nejen se známým českým básníkem, ale také se stavbami z období Přemyslovců. Proto se část soutěžních otázek týkala románského slohu, ve kterém byly sakrální stavby stavěny. Poslední den výjezdu pak žákyně předvedly, co vše si zapamatovaly o Karlu Hynku Máchovi a jakým způsobem dokážou se svými znalostmi pracovat.

Vzdělávací výjezd do kraje Karla Hynka Máchy se konal v rámci projektu Implementace krajského akčního plánu vzdělávání Ústeckého kraje, který si za hlavní cíl klade výuku na středních i základních školách spojit s praxí ve všech vyučovacích oborech a do studia tak dostat prvky, které děti zaujmou.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=UHaAjsN1u_M

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru