OBRAZEM: Na místě po bývalé ubytovně vznikl nový park plný zeleně
Zdroj: www.varnsdorf.cz
Děčín

Varnsdorf - Demolice bývalé ubytovny trvala pouhé tři dny a k zemi šla přesně před rokem začátkem listopadu. Odstranění objektu vyšlo na necelé dva miliony korun, přičemž pětaosmdesát procent výdajů pokryla získaná dotace z Ministerstva pro místní rozvoj. Podmínkou dotačního titulu ale bylo následné vybudování oddychové zóny – například v podobě parku.

Letos v září proběhly terénní úpravy následované založením trávníku a výsadbou zeleně. Výsadba byla navržena tak, aby obsahovala dlouhověké dřeviny, které budou časem tvořit základní kostru parku, dále menší středněvěké a jako doplnění byla navržena výsadba kvetoucích stromů a keřů. Mezi sedmnácti vysázenými stromy nalezneme např. buk lesní, muchovník Lamarckův, javor červený, dub letní či jírovec pleťový. Vysázeno bylo také osmnáct keřů různých druhů a vznikly tzv. záhony.

2211park1

Zdroj: www.varnsdorf.cz

Do budoucna se uvažuje o umístění městského mobiliáře v podobě laviček a odpadkových košů, případně vybudování několika herních prvků. Revitalizaci plochy o rozloze 2,5 tisíce m2 financovalo město Varnsdorf z městského rozpočtu v celkové výši tři sta sedmdesát tisíc korun včetně DPH.

2211park2

Zdroj: www.varnsdorf.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru