Revitalizace Podmokel pokračuje v Bezručově ulici
Zdroj: Město Děčín
Děčín

Děčín - Od 25. listopadu začne další část revitalizace děčínských Podmokel, a to ulice Bezručova od křižovatky ulice Prokopa Holého po křižovatku s ulicí Čsl. legií. Náklady na revitalizaci tohoto úseku činí cca 7,1 milionů korun.

„Jedná se o kompletní rekonstrukci této ulice jak pro vozidla, tak pro pěší,“ říká náměstek primátora pro územní a investiční rozvoj Vladislav Raška s tím, že předpokládaná doba provádění stavebních prací je 150 dnů. Současně s revitalizací proběhne pokládka metropolitní sítě.

„Během této doby bude provoz v Bezručově ulici omezen,“ dodává náměstek.

Místní obyvatelé i podnikatelé byli o revitalizaci informováni. Přístup k obchodům bude zajištěný.

Staveniště si převezme zhotovitel, společnost Silnice a mosty Děčín a.s. v pondělí 25. listopadu.

V současné době probíhá revitalizace Podmokel také na Husově náměstí a ulici Prokopa Holého. Práce tu byly obnoveny po několika měsících. Při realizaci stavby totiž došlo k několika neočekávaným překážkám, které vedly k pozastavení prací. Například při zpracování projektové dokumentace poskytl vlastník sítě podzemního plynárenského zařízení nepřesné údaje o trase vedení jeho zařízení. Na tuto skutečnost se přišlo při výkopových pracích pro osazení pěti stromů v dolní části ulice Prokopa Holého.

Jediným řeším je přeložka zařízení, bylo ale nutné vypracovat projektovou dokumentaci a získat příslušné povolení.

V souvislosti s revitalizací Podmokel podalo město Děčín trestní oznámení kvůli podezření, že stavba není realizována v souladu se schválenou projektovou dokumentací.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru