Mladí figuranti bez problému nakoupili alkohol. Nalili jim ve všech kontrolovaných podnicích
Zdroj: www.coi.cz
Děčín

Děčín - Česká obchodní inspekce tento pátek kontrolovala zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let v rámci akce HAD. Při třech vytipovaných kontrolách byl alkohol mladistvému pokaždé prodán. S provozovateli barů a restaurací bude ze strany ČOI zahájeno správní řízení, kde bude rozhodnuto také o výši pokuty.

„Akce byla koordinována Policií ČR v Děčíně a kontrol se zúčastnily další státní složky – Krajská hygienická stanice, Orgány sociálně-právní ochrany dětí, Celní správa, Odbor hospodářské kriminality Policie České republiky. Kontroly byly provedeny v lokalitách předem vytipovaných policií,“ říká ředitelka ČOI pro Ústecký a Liberecký kraj Renata Linhartová.

V rámci akce HAD provedli inspektoři dne 8. 11. 2019 ve večerních hodinách v Děčíně celkem 3 kontroly s přizvanými figuranty mladšími 18 let. Ve všech kontrolovaných provozovnách byly figurantům podány (prodány) alkoholické nápoje (0,2 L bílé víno, 0,5 L točené pivo), čímž prodávající porušili ustanovení § 11 odst. 5 zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek.

Akce HAD 2019 (Hazard, alkohol a děti) navazuje na celostátní sérii kontrol v oblasti konzumace alkoholu od roku 2015 a pořádá ji Policie ČR ve spolupráci s Úřadem vlády ČR a se zapojením České obchodní inspekce, hygieny, celní správy, hasičů, dále také ministerstva zdravotnictví, ministerstva vnitra a dalších subjektů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru