Spadla klec! Policie dopadla Litevce, kteří přepadli klenotnictví v Ústí. Gang má na svědomí i další loupeže
Foto: Policie ČR
Děčín

Ústí nad Labem - Policisté od středy intenzivně pracovali na případu přepadení klenotnictví, ke kterému došlo ve středu 30. října v Revoluční ulici v Ústí nad Labem. Policistům se podařilo zadržet podezřelé, kterými mají být cizinci litevské národnosti.

Čtyřčlenný litevský gang má mít na svědomí také další loupeže, a to v Chomutově a v Teplicích. Jeden z pachatelů pozoroval policisty na místě činu, zadržený byl zhruba dvě hodiny po spáchání loupeže. Ostatní členy gangu se policistům podařilo zadržet krátce poté. Během čtyř hodin se tak policistům podařilo zadržet všechny čtyři pachatele.

 0111zlatnictvi 2

 Foto: Policie ČR

Nasazen byl poměrně vysoký počet policistů, významnou roli měl také kamerový systém. Policistům se podařilo díky kamerám trasovat pachatele až na nádraží, kde si koupili jízdenky do Prahy. Trojici tak zadrželi policisté z hlavního města.

0111zlatnictvi 3

Foto: Policie ČR

V současné době však policie nezajistila odcizené věci, tudíž je zde předpoklad, že se podařilo chytit pouze část této organizované skupiny. Pachatelé k přepadení použili plynovou pistoli, nikdo naštěstí nebyl zraněn.

0111zlatnictvi 4

Foto: Policie ČR

Jeden z pachatelů je zodpovědný také za přepadení klenotnictví v Chomutově z června letošního roku. Gang Litevců má na svědomí také přepadení klenotnictví v Teplicích, ke kterému došlo v prosinci minulého roku.

0111zlatnictvi 5

Foto: Policie ČR

VIDEO

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru