V Rožanech se bude rekonstruovat vodní zdroj, hotovo má být do konce roku
Ilustrační foto: Pixabay.com
Děčín

Šluknov - V Rožanech, místní části města Šluknov, bude provedena rekonstrukce provozní budovy spolu s výměnou vnitřních rozvodů vody a rekonstrukci vnitřní elektroinstalace stávajícího objektu vodního zdroje.

Více o stavbě:

Stávající objekt vodního zdroje „Rožany vrt“ je situován na zatravněnou oplocenou parcelu jižně od obce Rožany (severně od Šluknova). Technický stav objektu z přelomu 60 a 70 let minulého století není dobrý, odpovídá roku výstavby a nezbytně nutné údržbě. Železobetonová základová konstrukce je však v dobrém technickém stavu.

Předmětem stavby je zbourání stávajícího technicky i provozně nevhodného zděného objektu vodního zdroje „Rožany vrt“. Základ původního objektu bude ponechán a na něm bude vystavěn nový jednopodlažní zděný objekt bez oken o půdorysných rozměrech cca 5,9 x 3,9 metru (včetně přesahu střechy) pro umístění technologie výstupu vody z vodního zdroje. Objekt bude opatřen sedlovou střechou ve spádu 45° a betonovou krytinou.

V prostoru nového objektu budou umístěny: uzávěry, armatury pro odběr vzorků vody, filtr, indukční vodoměr, zpětná klapka (balónová), protirázová a pojistná armatura, manometry. V objektu bude vyšetřen prostor i pro budoucí možné umístění technologie chlorování. Technologie bude napojena na dálkové přenosy dat. Elektroinstalace je navržena v rozsahu: koax, uzemnění, indukční průtokoměr, zářivková svítidla, napájecí kabel, elektronický zabezpečovací systém. Po celé délce oplocení bude vyměněno oplocení – ocelové sloupky + drátěné pletivo.

Investorem stavby je SVS. Stavební práce začínají v těchto dnech. Podle smlouvy o dílo má být stavba dokončena nejpozději do 31. prosince 2019.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru