VIDEOREPORTÁŽ: Technické obory jsou stále atraktivnější. Studenty a školáky čekala Strojírenská odysea
Strojírenská odysea. Foto: e-deniky.cz
Děčín

Ústecký kraj - Středoškoláci a žáci základních škol Ústeckého kraje si poměřili síly ve Strojírenské odysee v rámci projektu Implementace krajského akčního plánu vzdělávání Ústeckého kraje. V prostorách Střední školy technické, gastronomické a automobilní, Chomutov předvedli, že si dokážou poradit s jednoduchým strojem, ale také že dokážou spolupracovat v týmu.

Pro účastníky Strojírenské odysey byla akce velkou zkušeností.

Technické vzdělávání je pro zaměstnavatele v Ústeckém kraji velmi důležité. Kvalitně připravení zaměstnanci ve strojírenských oborech stále chybí. Pro žáky středních škol jsou ale technické obory stále více atraktivní.

Krajská strojírenská odysea je jednou z aktivit, kterou Ústecký kraj propojení technického vzdělávání a požadavků zaměstnavatelů podporuje.

Strojírenská odysea je další v řadě podobných akcí, které Ústecký kraj pořádá. Své znalosti a dovednosti už žáci středních a základních škol předvedli například v oboru chemie nebo robotika.

https://www.youtube.com/watch?v=gNeIaZf7ozs

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru