I vy můžete zachránit život! Zapište se do registru dárců kostní dřeně
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Děčín

Ústí nad Labem - V úterý 12. listopadu proběhne na Krajském úřadě Ústeckého kraje v Ústí nad Labem nábor nových dárců kostní dřeně. Dobrovolníci se mohou zapsat od 11:00 do 15:30 ve 2. patře na konferenčním sále.

Patronkou ústeckých náborových akcí se už na jaře stala modelka a zakladatelka Nadačního fondu VK Veronika Kašáková, která se do registru zapsala letos v dubnu.

K registraci se mohou přihlásit zdraví lidé ve věku od 18 do 35 let s váhou vyšší než 50 kg a platností pojištění na území ČR. Při náboru se provádí stěr z ústní sliznice. Není tedy nutné absolvovat odběr krve. Dárci vstupují do registru zcela dobrovolně, na základě svobodné vůle a po podpisu plně informovaného souhlasu a vyplnění vstupního formuláře. Pro zápis je potřeba kartička zdravotní pojišťovny a občanský průkaz.

VIDEOPOZVÁNKA

Kostní dřeň je stále nenahraditelnou součástí léčby nemocí krvetvorby. Každoročně v České republice onemocní stovky lidí včetně mladých lidí i malých dětí. Nejznámější a nejčastější mezi těmito nemocemi je leukémie. Následují ji zhoubné nádory krvetvorby, těžké útlumy krvetvorby nebo imunity. Transplantaci kostní dřeně absolvuje v naší zemi několik set pacientů. Z toho 75 % dárců krvetvorných buněk je od nepříbuzného dobrovolného dárce. I přesto, že je aktuálně v Českém národním registru dárců dřeně více než 90 tisíc dobrovolníků, bohužel pro každého čtvrtého pacienta se "jeho" dárce kostní dřeně nenajde a umírá. Proto je tak nutné počet dobrovolníků v registru neustále zvyšovat!

„Čím větší vzorek populace máme, tím úměrně zvyšujeme také šanci na uzdravení pro každého nemocného. Děkujeme proto všem, co se k nám rozhodnou přidat,“ říká mluvčí Českého národního registru dárců kostní dřeně Klára Conková. Nedarujete „jen“ kostní dřeň, ale i život. Staňte se součástí něčeho, co má rozhodně smysl. Více informací na http://www.kostnidren.cz. Facebookovou událost najdete ZDE.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru