Hasiči čím dál častěji řeší únik provozních kapalin na silnici
Zdroj: www.hasicirumburk.cz
Děčín

Rumburk - Jednotku rumburských hasičů poslední dobou zaměstnává úklid olejových či naftových skvrn na vozovce. Řidiči ujedou s proraženou vanou, únikem paliva z porouchané palivové soustavy někdy i stovky metrů a uniklou kapalinu musí poté hasiči zasypat sorpčním materiálem.

Hasiči mají ve skladech sorbent v několikakilových pytlích, které stojí stovky korun. Likvidace takovéto ekologické havárie kolikrát vyjde na tisíce korun.

Hasiči žádají řidiče, kteří si jsou tohoto problému vědomi, aby své vozidlo raději na místě odstavili a zavolali na linku 150. Žádný postih, ani finanční pokuta jim za to nehrozí. Pokud například vjetím do výmolu olejovou vanu prorazíte – zastavte a místo nejlépe označte výstražným trojúhelníkem. Můžete tak zabránit další nehodě.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru