VIDEO NEWS: Aktivisté blokují rypadlo, šílenec se prohnal Bílinou a úžasné miniatury. Podívejte na záběry týdne!
Týdenní souhrn zpravodajství.
Děčín

Ústecký kraj – Poslední dny přinesly v Ústeckém kraji řadu událostí, které stojí za povšimnutí. Již několik dní blokují rypadlo na okraji uhelného lomu aktivisté. Také přišly do redakce další záběry z vašich autokamer. A pro odlehčení nabízíme reportáže z výlovu či z tvorby do detailu vymazlených figurek.

Pokud chcete vidět video news mezi prvními, dejte odběr našemu kanálu na youtube a nezapomeňte označit zvoneček, aby vám žádné naše nové video neuteklo. Děkujeme. Najdete nás na tomto odkazu. Od začátku prázdnin, kdy jsme s vydáváním videozpráv začali jako jediné lokální médium v Ústeckém kraji, je sleduje na našich webech, youtube a facebooku kolem sedmnácti tisíc čtenářů každý týden. Děkujeme.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=6qiqzKjgHws

Aktivisti vylezli na rypadlo

Skupina aktivistů v noci z pondělí na úterý obsadila rypadlo těžící skrývku na Slatinické výsypce u dolu Vršany na Mostecku. Kritizují prodej elektrárny Počerady a výjimku z emisních limitů pro elektrárnu Chvaletice. Svým činem chtěli upozornit na klimatickou krizi. Rypadlo nebylo v době jejich akce v provozu. Proniknutím do důlních prostor se zabývají policisté. Informujeme zde.

Výlov Barbory v Duchcově

Rybáři vytáhli z duchcovské Barbory kapitálního bílého sumce, dvoumetrová ryba se hned stala hvězdou víkendového výlovu. Na ten se přišly podívat stovky lidí. V Duchcově prostě umí udělat z rybářské práce zábavu i pro návštěvníky. Drobnější ryby putovaly do jiných revírů, sumec se do Barbory po napuštění zase vrátí.

Figurky v muzeu

Úžasnou práci lidských rukou mohli obdivovat lidé v mosteckém muzeu na výstavě malých uměleckých figurek. Ty byly inspirovány historií napříč staletími, sci-fi a fantasy nebo motivy
z filmů i komiksů. Jednalo se o čtrnácté setkání figurkářů z Čech, Moravy a Slovenska. Trpěliví umělci lidem také ukázali, jak se miniatury vyrábějí a malují.

Video od čtenáře ze silnice v Bílině

Rychle a zběsile v Bílině. I tak se dá pojmenovat šílená jízda řidiče fabie, kterou zachytil na svoji kameru náš divák. Agresivní šofér jel nejprve v odbočovacím pruhu, aby nemusel stát v koloně vozidel, a poté hodil takzvanou myšku přímo před jedoucím kamionem. Naštěstí vše neskončilo nehodou. Své záběry nám můžete posílat na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Děkujeme.

Běh kolem jezera Most

Běh kolem jezera Most přitáhl v pondělí dopoledne stovky a stovky lidí z celého Ústeckého kraje. Od přesunutého kostela startovali ke dvěma tradičním závodům na tratích 11 a čtyři a půl kilometru. Běh vedl do míst, která jsou zatím veřejnosti oficiálně nepřístupná: na novou silnici vedoucí z Mostu na Mariánské Radčice, a hlavně na stezky v těsné blízkosti jezera, které vzniklo zatopením uhelného lomu.

Funpark se loučí se sezonou

Zástupy lidí proudily v neděli odpoledne do mosteckého parku Šibeník. S první sezonou se tam loučil Funpark. To je areál s 3D bludištěm, dětským hřištěm a rozhlednou. Na uzavření parku před zimou připravila Sportovní hala Most, která je provozovatelem atrakce, bohatý program. A hlavně, vstup do bludiště a na rozhlednu byl za polovic! Dohromady od otevření Funparku na konci června prošlo jeho turnikety na pětačtyřicet tisíc návštěvníků. Tak ahoj zase na jaře!

Co udělá Unipetrol pro lidi?

Park pro psy , úpravy kolem rybníka, veřejná wi-fi a další! Lidé mohou zvolit dva projekty, které zaplatí či se na nich bude v Mostě a Litvínově podílet Unipetrol. Do veřejné ankety přišlo 260 návrhů, nyní se bude vybírat jeden finální ze tří pro každé město. Hlasování slavnostně odstartovala starostka Litvínova Kamila Bláhová a primátor Mostu Jan Paparega. Více zde.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru