VIDEA TÝDNE: Horká voda vytopila školu, ženě je 104 let a další. Jsou tu nové video zprávy!
Souhrn událostí v Ústeckém kraji.
Děčín

Ústecký kraj – Pohroma, jakou zažít nechcete. Přesně to způsobila horká voda v umělecké škole. A jak se žije ženě, která se narodila ještě před vznikem naší republiky? Přinášíme aktuální video news z Ústeckého kraje.

Pokud chcete vidět naše regionální video zpravodajství mezi prvními, dejte odběr našemu kanálu na youtube a nezapomeňte označit zvoneček, aby vám žádné naše nové video neuteklo. Děkujeme. Najdete nás na tomto odkazu.

https://www.youtube.com/watch?v=UArA4g1TMA0

Vytopená škola

Z vyloupené školy se vyklubala potopa. Do umělecké základní školy v Mostě vyjížděli strážníci, když se jim rozezněl poplach na pultu centrální ochrany. Na místě zjistili, že čidlo spustila voda stříkající z prasklého topení. Zloděje uvnitř tudíž nenašli, porucha tam ale i tak nadělala pořádnou neplechu.

104letá Mostečanka

Nejstarší obyvatelka Mostu oslavila své 104. narozeniny. Paní Hedvika Pazderová se narodila za Rakouska-Uherska do první světové války, v roce 1915. Do Polerad na Mostecku se provdala už před 73 lety. Vdovou je 32 let. S manželem měli dva syny. Pracovala v zemědělství a i po svých stých narozeninách si ještě sama vařila, uklízela a prala. Blahopřát jí přijela za vedení města Mostu náměstkyně primátora Markéta Stará.

Foodfestival

Exotické drinky nebo jídlo od těch nejlepších kuchařů! To byl Gurmet Fest v Galerii Teplice. Během dne byl pro návštěvníky připravený bohatý program, který přítomným polechtal chuťové pohárky. Potkat jste tam mohli účastníky soutěže MasterChef Česko 2019 a to včetně kompletní finálové trojky. K dispozici byly i veganské burgery nebo rolovaná zmrzlina. Mňam.

Robotka na festivalu startupů

Festival startupů Festup se konal v úterý na půdě ústecké univerzity. Přinesl mimo jiné příběhy úspěšných podnikatelů a expertů. Festival začal netradičně. Přehlídku startupů zahájila humanoidní robotka Ruby Pepper. Ta je v Česku vůbec první robot nasazený do výuky na základní škole. Zapojuje se totiž do učení v Ústí nad Labem.

Venkovní učebna ve školce

A u školství ještě zůstaneme, jenom se podíváme mezi menší děti. V Meziboří na Mostecku vznikla v areálu mateřské školy v Žižkově ulici nová venkovní učebna a pohádková naučná stezka. Součástí výbavy je i malé divadlo pod širým nebem, které si přítomní hned vyzkoušeli. Vše přišlo na téměř půl milionu korun, většinu prostředků pokryla státní dotace.

Bridge 714 otevírá

Nové vzdělávací a inovační centrum Bridge 714 v Mostě se o víkendu otevřelo pro veřejnost. Lidé se seznámili s prostory, které vznikly rekonstrukcí staré budovy. Mohli si poslechnout hudební vystoupení, zapojit se do hraní her, programování v Minecraftu či tvořivých dílen. Bridge nabízí prostory pro zábavu, relaxaci i práci. Najdete tam i třeba kavárnu, dětský koutek nebo kanceláře pro coworking.

Krajská odysea

Expedici na cizí planetu a život vesmírných průzkumníků si na vlastní kůži vyzkoušeli žáci středních a základních škol, kteří se zúčastnili finále Krajské odysey zaměřené na Robotiku. To se konalo v laboratořích Ústavu strojů a energetiky Fakulty strojního inženýrství UJEP v Ústí nad Labem. Hlavní ideou krajské odysey bylo přilákat děti ke studiu na odborných technických školách, a to jak středních, tak i vysokých.

Březenská 11

A skončíme sportem. V neděli dopoledne se do Března u Chomutova sjely desítky běžců, aby porovnaly síly v tradičním běhu, Březenské „11“. Tento ročník se může pyšnit zatím nejvyšší účastí. Setkalo se tu přes 200 dospělých sportovních nadšenců a 90 dětských závodníků. Běžci si mohli vybrat jednu ze tří tras. Závod je výjimečný svou rodinnou atmosférou. Pořádá jej místní základní škola ve spolupráci s obcí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru