Policisté kontrolovali migrační trasy přes Ústecký kraj. V autobusu našli cizince s padělaným vízem
Policisté při kontrolách v tomto týdnu. Foto: Policie ČR
Děčín

Ústecký kraj - V tomto týdnu probíhala na severu Čech bezpečnostní akce, při níž se policisté cizinecké policie zaměřili na kontrolu migračních tras vedoucích přes teritorium Ústeckého kraje směrem do SRN, kontrolu ubytovacích zařízení a dodržování pobytového režimu cizinců v Ústeckém kraji.

"Policisté zkontrolovali 1011 osob, z nichž bylo 916 cizinců. Zkontrolováno bylo celkem 122 vozidel, mimo jiné také 32 autobusů," shrnuje mluvčí policistů Šárka Poláčková.

V průběhu akce, ve středu odpoledne, zastavila hlídka na dálnici D8 ve směru do Německa mezinárodní linkový autobus. "Při kontrole cestujících byl předložen hlídce cestovní pas Turecka s vylepeným vízovým štítkem schengenského typu vydaným státem Belgie. Po prozkoumání předloženého dokladu byl na místě vyhodnocen vízový štítek Belgie jako padělaný," uvedla ke kontrole tisková mluvčí.

Z tohoto důvodu byl cizinec zadržen pro podezření ze spáchání přečinu Padělání a pozměnění veřejné listiny. Případ řeší ve zkráceném přípravném řízení odbor cizinecké policie.

 0510vizum2

Policisté využívají při kontrolách speciálně upravenou dodávku. Foto: Policie ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru