Navzdory rozsáhlému vyšetřování, pátrání pomocí široké veřejnosti a prověření veškerých, byť sebemenších detailů, se nepodařilo takzvaného „vrhače větví“ zadržet. Nyní sází Inspektorát kriminální policie Görlitz na pomoc občanů.

Hledá se dosud neznámý muž, který je podezřelý, že od října 2013 v oblasti místní příslušnosti Policejního revíru Zittau-Oberland spáchal nejméně v 53 případech nebezpečný útok na bezpečnost silničního provozu. K těmto útokům používal velké větve, menší stromky nebo jiné předměty, které pokládal na silnici ke středu vozovky tak, že přijíždějící řidiči byli nuceni prudce brzdit.

0310vrhac

V několika případech házel podezřelý na stojící vozidla ještě kameny nebo jiné věci. Takto vznikly i škody na vozidlech, čemuž dotčené osoby šokované jednáním pachatele v němém úžasu přihlížely.

Poslední skutek pachatele byl zaznamenán dne 7. září 2019 kolem 02:45 hodin na spolkové silnici B 96 v katastru obce Friedersdorf ve směru z Ebersbachu na Oppach.

V podstatě ve všech dosavadních případech páchal hledaný pachatel svou trestnou činnost v době těsně po západu slunce a to v následujících místech:

· Spojnice mezi Schönbachem – Dürrhennersdorfem v oblasti “Wilhelmshöhe“

· Spojnice mezi Neugersdorfem – Leutersdorfem, v Leutersdorfu část Neuwalde

· V Ebersbach-Neugersdorfu na S 148 ve směru k hraničnímu přechodu, v lesním úseku před sjezdem na Neugersdorf

· Spojnice mezi Kottmarsdorfem a Ebersbachem – ulice Ebersbacherstraße, lesní úsek

· Silnice B96, Hauptstraße Friedersdorf, na úrovni čísla popisného 66, naproti autobusové zastávce

· Silnice B96, Hauptstraße Friedersdorf, cca. 50m před cedulí obce Neusaltza-Spremberg

Popis pachatele:

· muž

· mladšího nebo středního věku

· vysoký cca. 170 – 180 cm

· postava štíhlá až atletická

· bunda s kapucí, volné kalhoty (možná montérky), tmavá čepice (možná vlněná)

· mívá u sebe kapesní svítilnu nebo čelovku s LED světlem

· nosí šátek přes pusu nebo kuklu

· jezdí na kole, buď se jedná o horské, nebo trekingové kolo

Kriminální policie věc vyšetřuje s ohledem na množství nebezpečných útoků na bezpečnost silničního provozu a současně pro vzniklou škodu.

Za informace vedoucí zjištění či usvědčení pachatele vypsala kriminální policie odměnu ve výši až 3.000 euro.

Informace přijímá operační středisko Policejního ředitelství Görlitz na telefonním čísle: +49 (0) 3581 468 – 100, případně jakákoli služebna saské policie.

Čeští občané mohou kontaktovat stálou službu Společného centra česko-německé policejní a celní spolupráce v Petrovicích: tel. 974 420 824.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru