VIDEO: Taková byla letošní Dočesná! Desítky pivovarů, čtyři scény a chmel na hlavách
Lidé se neustále fotili u prezentace japonského pivovaru. Foto: Oldřich Hájek
Děčín

Žatec - Více než půl stovky pivovarů letos nabízelo své nápoje při tradiční Dočesné, jež se konala od pátku do sobotního večera. Kulturní program se uskutečnil na čtyřech scénách. Lidé za vstup tradičně nic neplatili.

Program byl opět bohatý, pořadatelé se snažili nabídnout něco pro každou věkovou i zájmovou skupinu návštěvníků.

Hlavním tahákem bývá tradičně ochutnávání různých piv slavných značek i málo známých minipivovarů a zároveň oslava chmele. „Je proto si třeba uvědomit, že celý kulturní program je bezplatným doprovodným bonusem těchto slavností,“ zdůraznil ředitel pořádajícího Městského divadla Žatec Martin Veselý, že na Dočesnou se řadu let neplatí žádné vstupné.

A co patří rovněž mezi poznávací znaky žatecké Dočesné? Jsou to chmelové věnce na hlavách návštěvníků, kteří si je pletou z chmele „sklizeného“ na malé chmelničce přímo na náměstí.

https://www.youtube.com/watch?v=VKBp-IgeqCs

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru