Prvňáčci v celém Ústeckém kraji mohou dostat ve svých školách na začátku školního roku naplněný batůžek
Foto: Autodrom Most
Děčín

Ústecký kraj - Příjemné překvapení bude čekat všechny prvňáčky, jejichž školy se zapojí do projektu Ústeckého kraje Bezpečně do školy. Obdrží batůžek, který bude naplněn několika školními potřebami a také pomůckami, které jim pomohou bezpečněji absolvovat cestu do školy.

Batůžek budou moci děti využít třeba na potřeby na tělocvik nebo bačkory do školy, a také v něm najdou reflexní pásku na ruku, tužku, pexeso s desaterem, jak se chovat v dopravním provozu, šňůrku na krk a rozvrh hodin. Připojen je i pracovní sešit „Ferda v autoškole“, jenž jim pomůže osvojit si základy bezpečnosti silničního provozu.

Do distribuce batůžků a akce Bezpečně do školy se zapojil i mostecký Autodrom. Právě zde totiž zaměstnanci naplnili batůžky a doručili je na předem určená místa, kde si je mohou vyzvednout ředitelé škol.

„Tento týden jsme naplnili osm a půl tisíc batohů a rozvezli jsme je na školské odbory všech šestnácti obcí s rozšířenou působností v Ústeckém kraji, kde si je mohou zástupci všech škol v kraji pro své žáky vyzvednout,“ potvrdila naší redakci Ivana Křivánková, business development manager Autodrom Most.

„Projekt běží již několikátým rokem, má pomoci nejen zpříjemnit prvňáčkům vstup do školy, ale také je upozornit na to, aby byly cestou do školy, i ve svém volnu opatrní, a to zejména v blízkosti silnic. Doufáme, že se letos do projektu zapojí všechny školy v Ústeckém kraji a batůžky se tak dostanou ke všem žákům, které v našem kraji nastoupí v září do prvních tříd základních škol,“ uvedla Lucie Dosedělová, tisková mluvčí Ústeckého kraje.

Projektu Bezpečně do škol, je zaměřený na obezřetnost řidičů i chodců na začátku nového školního roku. Na koordinaci projektu spolupracují Ústecký kraj, Policie České republiky, samostatné oddělení ministerstva dopravy BESIP a Autodrom Most.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru