Foto: Hasiči bojovali o srdce Kamenné dámy na Sněžníku
Foto: Tomáš Straka
Děčín

Jílové, Sněžník - V sobotu 24. 8. 2019 proběhl na Děčínském Sněžníku již 4. ročník soutěže „O srdce Kamenné dámy“. A povedl se! Poprvé za čtyři roky přálo počasí a padl i nový traťový rekord. Pavel Novák z HZS ÚK požární stanice Děčín překonal loňský čas Luboše Adamce z HZS ÚK požární stanice Ústí nad Labem a 173 schodů rozhledny zdolal za necelé dvě minuty, v čase 1:50:44! A za to mu patří obdiv!

V letošním roce se nám na start soutěže postavila i žena z řad hasičů, slečna Kristýna Toufarová z JSDH Chřibská. Hasiči schody zdolávají v kompletním zásahovém obleku včetně těžké zásahové obuvi, polohovacího pásu, zásahové přilby, s dýchacím přístrojem a s hadicemi v rukou. Akce „O srdce Kamenné dámy“ je zaměřena na hasiče, ale na své si vždy přijdou i návštěvníci. Ti co měli odvahu, vyběhli rozhlednu, pro děti byly připraveny soutěže, lezecká stěna, možnost vyzkoušet si chůzi po nízkých lanech nebo si jen nechat pomalovat obličej. Nechyběl stánek s občerstvením, možnost posedět a opět nám zahrála country kapela Couvej z Děčína. Už teď se těšíme na další ročník soutěže.

2708damadva

2708damatri

2708damactyri

2708damapet

2708damasest

2708damasedm

2708damasedmm

2608damadva

2608damatri

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru