Krajská zdravotní má připraveno nové dialyzační středisko. Je v něm nejmodernější technika
Foto: Krajská zdravotní
Děčín

Teplice - Krajská zdravotní má v teplické nemocnici připraveno nové komfortní dialyzační středisko. Ještě před ostrým startem ho chce předvést veřejnosti.

Rekonstruované prostory s nejmodernější zdravotnickou technikou v budově polikliniky Nemocnice Teplice si v pondělí 26. srpna prohlédli představitelé vedení společnosti Krajská zdravotní - předseda představenstva Ing. Jiří Novák, členka představenstva Jitka Hanousková, generální ředitel Ing. Petr Fiala a náměstek pro řízení zdravotní péče MUDr. Aleši Chodacki. Průvodkyní jim byla MUDr. Jindřiška Pössnickerová, primářka Nefrologicko-dialyzačního oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Teplice, o. z.

2708kz2

„Před sedmi lety, když jsem nastoupil do čela představenstva Krajské zdravotní, bylo jedním z úkolů, které jsme si dali, v každé z pěti nemocnic mít středisko hemodialýzy. Největší překážkou této myšlence se ukazovaly smlouvy na pětadvacetiletý pronájem se soukromým subjektem, provozujícím pracoviště hemodialýzy v našich nemocnicích. Čekali jsme, až ten čas doběhne. V dostatečném předstihu jsme dali výpověď v Chomutově, ale pak naše snaha ztroskotala na nedostatku personálu. Obdobná situace byla v Mostě. Jsem velmi rád, že v Teplicích se to podařilo,“ zdůraznil Ing. Jiří Novák, předseda představenstva KZ. „Jsem také rád, že se paní primářka ujala vedení pracoviště. Děkuji všem, kdo jste se na jeho vybudování podíleli a přeji novému středisku hodně úspěchů,“ dodal.

2708kz3

„Před čtvrtstoletím byla hemodialyzační péče v těchto prostorách za zvláštních okolností předána soukromému subjektu. Nyní se vrací pod křídla nemocnice. Ta je totiž schopna pacientům zajistit primární péči, v případě potřeby jsou návazně k dispozici veškerá odborná oddělení. A při jakékoli zdravotní komplikaci je zde i rychlá dostupnost lůžek intenzivní péče,“ připomněl Ing. Petr Fiala, generální ředitel KZ.

„Nabízíme výhodu, kterou může poskytnout jedině hemodialyzační centrum působící v rámci nemocnice. Děkuji všem kolegům a kolegyním ze zdravotního úseku, díky kterým můžeme v teplické nemocnici středisko s touto specializací začít provozovat,“ řekl MUDr. Aleši Chodacki, náměstek pro řízení zdravotní péče KZ.

2708kz4

„Nabízíme nefrologickou ambulanci, predialyzační ambulanci a ambulanci pro pacienty po transplantaci ledviny. Jsme zde schopni aplikovat všechny v současnosti známé očišťovací metody, tzn. dialýzu, izolovanou ultrafiltraci, pre i posthemodiafiltraci, hemofiltraci a máme zaškolenu sestru na peritoneální dialýzu. I tuto službu můžeme poskytnout, pokud ji pacienti budou žádat. Máme možnost pacientovi zjistit míru vody v organizmu, posouzení metabolického stavu, tzn. bílkoviny v těle, svalová hmotnost a tukové zásoby,“ přiblížila spektrum MUDr. Jindřiška Pössnickerová, primářka Nefrologicko-dialyzačního oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Teplice, o. z.

Krajská zdravotní, a. s., chce ještě před ostrým startem provozu předvést nové centrum v teplické nemocnici veřejnosti. Proto připravuje na 9. září 2019 v čase 15.00 – 16.30 hodin Den otevřených dveří nového hemodialyzačního pracoviště.

2708kz5

5x foto: Krajská zdravotní

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru