Množí se stížnosti na některé provozovny. Vedení města začalo situaci řešit s majiteli
Ilustrační foto. Zdroj: www.mmdecin.cz
Děčín

Děčín - Neustálé stížnosti na některé provozovny začalo ve spolupráci s městskou policí řešit vedení města. Mimo jiné začalo jednat s jejich majiteli. Podpora podnikání v Děčíně je pro vedení města na prvním místě, s problémovými provozovnami, na které se množí stížnosti, se ale chce Děčín postupně vypořádat.

Primátor Jaroslav Hrouda již proto absolvoval úvodní jednání s majiteli a provozovateli několika podniků. „Chci dotyčným vyslat jasný vzkaz: Podpora podnikání je pro nás priorita, ale je nutné hrát podle pravidel. A pokud se na nás obrací lidé s oprávněnými stížnostmi na neustálé rušení nočního klidu, opakující se problémy s opilými hosty nebo dokonce na nedodržování hygienických podmínek, otevřeně říkám, že o takové podnikání tu nikdo nestojí,“ říká primátor.

K jednání s provozovateli několika problémových podniků zve primátor zástupce stavebního úřadu, živnostenského úřadu, hygienické stanice a městské policie. „Společně hledáme možnosti, jak rychle v rámci zákonů dosáhnout nápravy a zajistit tak lidem v blízkosti těchto provozoven klidnější bydlení,“ říká primátor.

Kontroly problémových provozoven souvisí se současným postupem města proti tzv. obchodníkům s chudobou, kde už radnice úspěchů dosahuje. Jeden dlouhodobě problémový dům s desítkami bytů je prázdný, vzniku jedné nové ubytovny se podařilo zabránit ještě předtím, než se do ní začali stěhovat potenciálně problémoví nájemníci. „Chceme klidné město. Chceme, aby byl Děčín příjemným městem pro život. A využijeme k tomu všechny zákonné prostředky,“ dodává primátor města Jaroslav Hrouda.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru