Z ulic města se podařilo dostat desítky vraků. Jejich majitelé zbytečně riskují pokuty
Ilustrační foto: Pixabay.com
Děčín

Děčín - Několik desítek vraků aut se podařilo odstranit z děčínských ulic v posledních měsících strážníkům městské policie. Majitelé vraků přitom riskují pokuty od města zbytečně, likvidace vozu je nic nestojí.

Na vraky zabírající parkovací místa občané často strážníky upozorňují. Nejde přitom zdaleka o vozidla, která lze označit jako vraky podle platné legislativy. „Jde například o vozidla s propadlou technickou kontrolou nebo jednou vypuštěnou pneumatikou. I tak ale problém nepodceňujeme a snažíme se vypátrat majitele, kterého na problém upozorníme a případně poradíme, co s nepotřebným vozem udělat,“ uvedl, ředitel děčínských strážníků Marcel Horák.

Strážníci předají majiteli kontakty na zpracovatele vraků a také instrukce, jak při likvidaci a odhlášení postupovat. Ve většině případů se městské policii podaří s majitelem vraku bez větších problémů dohodnout. „Větší problém je dopátrat se, kde majitelé bydlí. Trvalé bydliště mají například v Děčíně, ale reálně bydlí v jiném městě. Pak se odstranění takového vozidla samozřejmě protáhne na delší dobu,“ vysvětlil ředitel.

Pokud se nepodaří vlastníka najít nebo dotyčný na výzvy městské policie nereaguje a zchátralý vůz již lze označit jako vrak, strážníci vše zadokumentují a předají záležitost k dořešení Magistrátu města Děčín. Likvidace a odstranění vraku je pak záležitostí někdy i mnoha měsíců. „Příliš nám v tom nepomáhá legislativa, která jasně stanoví postup a lhůty, které je nutné splnit. Až poté může úřad nechat vůz odtáhnout a následně zlikvidovat. Nemalé náklady pak samozřejmě vymáhá po majiteli,“ dodal ředitel.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru