Velké přeshraniční cvičení uzavře 24. srpna železnici i cyklostezku
Ilustrační snímek. Foto: Tomáš Straka
Děčín

Děčínsko, Německo - V sobotu 24. srpna se koná přeshraniční Zemské cvičení ochrany před katastrofami "Schöna 2019". Pro obyvatele a hosty oblasti cvičení, které se rozprostírá mezi Gelobtbachmühle a přístavem Prossen, bude docházet v průběhu cvičení k omezením při využívání komunikací a turistických stezek. Rovněž příměstská doprava nebude fungovat běžným způsobem. Konkrétní dopravní omezení najdete v článku.

Dopravní omezení v průběhu cvičení:
- Od 16.30 hodin bude v obou směrech uzavřena železniční trasa v údolí Labe mezi Bad Schandau a zastávkou Schöna. V této době nebudou jezdit ani dálkové, ani příměstské vlaky. Příměstské vlaky budou na německé straně končit na nádraží v Bad Schandau. Uzávěra železniční trasy potrvá do přibližně 24 hodin.

- Cyklostezka Labe bude na levém břehu řeky uzavřena pro jakoukoliv cyklodopravu v době od 15.30 do 24 hodin mezi zastávkou Schöna a mostem přes Krippenbach v místní části Krippenbach. Rovněž nebude možné provozovat na cyklostezce Labe jiné sportovní aktivity jako např. skating. Objízdná trasa je naplánovaná. Tato ale bude topograficky náročná, jelikož její trasa vede ven z údolí Labe.

- Mezi Gelobtbachmühle (hranice s Českou republikou) a začátkem místní části Krippen bude zákaz vstupu na turistické stezky, vedoucí ze směru Reinhardtsdorf a Schöna k cyklostezce Labe – především se bude jednat o stezku Hirschgrundweg.



2204zachtri

Ilustrační snímek: Foto: Tomáš Straka

- Na pravé straně řeky Labe bude na B172 mezi bývalým hraničním přechodem Schmilka a Prossen docházet k výskytu dopravních omezení pro soukromá vozidla, jelikož se zde bude pohybovat velké množství vozidel zásahových jednotek a záchranné služby a vozidla záchranné služby budou rozvážet zraněné-figuranty do okolních nemocnic.

- Parkoviště budou v celém prostoru cvičení jen omezeně k dispozici, jelikož na nich bude zřízeno zázemí pro zásahové jednotky a také prostory pro ošetřování zraněných. Nevyužitelnými budou zejména tyto všechna veřejná parkoviště v místní části Schmilka,
parkoviště u vyústění stezky Holzlagerplatzweg na B 172,
parkoviště u Waldbadstraße v Reinhardtsdorf tak jako plochy bývalého autobusového nádraží Wismut v průmyslové zóně Leupoldishain.

Parkoviště budou zčásti uzavřena pro běžné využití již v odpoledních hodinách 23. srpna a pro veřejnost opět otevřena v ranních hodinách 25. srpna.

1808cviceni

Úče­lem Zem­ské­ho cvi­če­ní ochra­ny před ka­ta­stro­fa­mi je pře­de­vším na­cvi­čit spo­lu­prá­ci hasi­čů, jed­no­tek zá­chran­né služ­by a jed­no­tek ochra­ny před ka­ta­stro­fa­mi ve vět­ších re­gi­o­nál­ních nebo také nad­re­gi­o­nál­ních sou­vis­los­tech. Větší udá­los­ti pak dost často vy­ža­du­jí i účast dal­ších or­ga­ni­za­cí a úřadů, na­pří­klad po­li­cie, ne­moc­nic, firem, po­sky­tu­jí­cích zá­klad­ní in­frastruk­tu­ru, spol­ko­vé ar­má­dy a správ­ních míst. Je­jich jed­ná­ní je třeba pod tíhou již na­sta­lé si­tu­a­ce co nej­rych­le­ji od­sou­hla­sit a ko­or­di­no­vat re­a­li­za­ci nut­ných opat­ře­ní v rámci boje s ka­ta­stro­fou.

Více informací k akci najdete na:

https://www.lds.sachsen.de/schoena2019/cz/?ID=15214&art_param=918

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru