V ulicích přibyly červené a šedé kontejnery. Víte, co do nich patří?
Ilustrační foto: stanoviště č. 1 v Polní ulici
Děčín

Rumburk - V červenci 2019 přibyly v Rumburku 4 červené kontejnery na drobné vysloužilé elektrospotřebiče. Kontejnery byly rozmístěny na stávající stanoviště kontejnerů na tříděný odpad. Jedná se o tyto stanoviště: č. 1 v Polní ulici, č. 3 parkoviště pod muzeem, č. 22 na parkoviště u hřbitova a č. 8 v Potoční ulici v Dolních Křečanech.

Co do červeného kontejneru patří?

Do červených kontejnerů patří baterie a drobná elektrozařízení jako jsou např. kalkulačky, rádia, drobné počítačové vybavení, telefony, elektronické hračky a podobně. Prostě všechno drobné elektro, které projde snadno vhozem do kontejneru. Rozměr vhozu je 40 x 50 cm.

Co do červeného kontejneru nepatří?

Do kontejnerů nepatří televizory, počítačové monitory, zářivky, úsporné žárovky, velké a malé domácí spotřebiče (jako např. ledničky, pračky, chladničky a podobně). Ty patří do sběrného dvora.

Další novinkou od července 2019 je rozmístění 5 kontejnerů na kov. Kontejnery na kov byly také rozmístěny na stávající stanoviště kontejnerů na tříděný odpad a to na stanoviště: č. 2 v ulici V Podhájí nad školkou, č. 4 křiž. ulic Palackého a na Valech, č. 6 v Dolní ulici, č. 17 Matějova ulice u parkoviště a č. 21 ul K. Světlé u bývalé točny autobusů.

1707kontejnery2

Ilustrační foto: stanoviště č. 17 - Matějova ulice u parkoviště

Co do šedého kontejneru patří?

V první řadě do šedých kontejnerů patří plechovky od nápojů, kovové uzávěry, šroubovací víčka, konzervy, alobal, hliníková víčka a hliníkové obaly od potravin (pozor na obaly spojené s jiným materiálem).

Co do šedého kontejneru nepatří?

Do šedého kontejneru určitě nepatří nápojové kartony, plechovky od barev, laků atd., spreje adeodoranty se zbytky obsahu, elektroodpad nebo baterie.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru