Zdravotní pojišťovna RBP je připravena hradit občanům ze Šluknovského výběžku zdravotní péči v Německu
Ilustrační foto: Pixabay.com
Děčín

Šluknovsko - Reagovala tak na dlouhodobě zhoršenou dostupnost zdravotní péče v této oblasti, která je navíc umocněna ztrátovým hospodařením lužické nemocnice s poliklinikou v Rumburku. Ta nemá prostředky na další provoz a hrozí jí insolvence.

„Zdravotní pojišťovna RBP je operativně připravena zajistit svým pojištěncům z této oblasti náhradní zdravotní péči včetně nemocniční v rámci přeshraniční spolupráce v sousedním Německu. RBP má v tomto kontextu dlouhodobé zkušenosti se zajišťováním dostupnosti zdravotních služeb v příhraničních oblastech Česka a Slovenska nebo Česka a Polska. Proto věříme, že tuto službu mohou využít i naši pojištěnci v pohraničí s Německem,“ uvedl výkonný ředitel RBP Antonín Klimša.

Pojišťovna všem svým pojištěncům, bydlícím ve Šluknovském výběžku, zašle příslušný evropský formulář, který je možné předložit v německém zdravotnickém zařízení. Klienti RBP mají zároveň k dispozici i nonstop bezplatnou asistenční linku 800 213 213, na které jim budou poskytnuty všechny potřebné informace.

„Obyvatelé za krizovou situaci ve Šluknovském výběžku nemohou. Rozhodně ale mají nárok na kvalitní a dostupnou péči. Proto jim nabízíme naše alternativní řešení – ošetření v nedalekém Německu. Řešení jsme projednali i se starosty okolních měst a obcí a z jejich prvních reakcí lze usuzovat, že nabídku RBP přivítali,“ dodal Klimša.

Mohu potvrdit, že nás zástupci této zdravotní pojišťovny kontaktovali jako první a zatím jediní a navrhli nám, že pro naše občany neprodleně zajistí profinancování v současnosti kriticky dostupné zdravotní péče v nemocničních zařízeních u našich německých sousedů. Takovou nabídku s ohledem na stávající kritickou situaci nelze než přivítat,“ uvedl v reakci Jan Kolář, předseda Sdružení pro rozvoj Šluknovska a starosta Krásné Lípy.

Zdravotní pojišťovna RBP má bezmála 430 tisíc klientů, část z nich tvoří i pojištěnci v Ústeckém kraji. V současné době jsou v kraji 2 pobočky – v Mostě a Chomutově. Nově bude k dispozici detašované pracoviště RBP přímo ve Šluknově.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru