Jak to bude dál s Lužickou nemocnicí? Město se už dva roky snaží sehnat strategického partnera
Ilustrační foto. Zdroj: www.nemrum.cz
Děčín

Rumburk - Nemocnice v Rumburku má díky své spádové poloze pro Šluknovský výběžek nenahraditelnou úlohu a doposud poskytovala komplexní zdravotní péči pro bezmála 55 tisíc obyvatel výběžku.

Z důvodu špatné finanční kondice byla společnost Lužická nemocnice a poliklinika, a.s. během několika let postupně převedena do vlastnictví města Rumburk. Těmito rozhodnutími však bývalé vedení města uvalilo na město obrovské břímě, které Rumburk není schopen v současnosti dlouhodobě utáhnout. A to nehledě na fakt, že de facto supluje povinnost zajištění zdravotní péče, kterou mají ze zákona zdravotní pojišťovny.

Jako jediný vlastník se město už dva roky neúspěšně snaží sehnat strategického partnera. Po neúspěšném jednání s Ústeckým krajem o převodu a neúspěšném tendru na prodej nemocnice, se po volbách v roce 2018 vedení Rumburku opět vrátilo k jednání s krajem, potažmo s Krajskou zdravotní.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru