OBRAZEM: Když je policejní kontrola příjemná. Střízliví řidiči dostali nealkoholické pivo
Střízliví řidiči dostali nealkoholické pivo. Foto: Oldřich Hájek
Děčín

Ústecký kraj - V Ústeckém kraji se v tomto týdnu uskutečnila dopravně preventivní akce v rámci společného projektu Policie České republiky a Českého svazu pivovarů a sladoven „Řídím, piju nealko pivo“. Pro preventivní působení byla zvolena doba před nadcházejícími Velikonocemi, které jsou pro mnohé spojené také s požíváním alkoholických nápojů.

"Cílem projektu je rozšířit povědomí o nealkoholickém pivu, které může být bezpečnou alternativou z hlediska bezpečnosti a dodržování zákona. Jinými slovy má upozornit řidiče, že se nemusí vzdát svého oblíbeného piva, aby neporušili zákon a bezpečně dojeli do cíle, ale využili vhodnější variantu, a to pivo nealkoholické," vysvětluje policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Na kontrolních stanovištích v Ústí nad Labem, Teplicích, Litoměřicích a Děčíně se řidiči setkali nejen s dopravními policisty, ale také se zástupcem pivovarů a zástupcem Besipu. Řidiči byli odměněni nealkoholickým pivem, alkoholtesterem, reflexním prvkem a vonítkem do auta. Obdrželi také kartičku s orientačními časy potřebnými k odbourání alkoholu. Děti, spolujezdci, dostávali od policistů letáček s omalovánkou zaměřený na poutání bezpečnostními pásy ve vozidle a používání dětských autosedaček.

Kontrolní stanoviště v Teplicích

Na stanovišti v Ústí nad Labem policisté zkontrolovali přes dvě desítky řidičů a nezaznamenali žádný prohřešek. Také na Litoměřicku proběhla kontrola všech dvaadvaceti řidičů bez závad. Zkontrolovaní řidiči odjížděli s odměnou a většina vnímala tuto akci velmi pozitivně.

Na Teplicku policisté zkontrolovali třiadvacet řidičů a nezaregistrovali ani jedno porušení platné legislativy, také z tohoto stanoviště si řidiči odvezli nealkoholické pivo a další dárky od zástupce BESIP a policie.

Děčínští řidiči se během probíhající akce ukázali jako vzorní. Každý z oslovených řidičů se ochotně podrobil orientační dechové zkoušce a odnesl si odměnu. Během dvouhodinové akce se policisté setkali se dvěma desítkami řidičů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru